4 Temmuz Perşembe günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta bölümünde, yarışmacılar yeşil mantı tarifi paylaştı. Yeşil mantı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlar:
Hamur için:
1 bağ ıspanak
Yarım çay bardağı su
1 yumurta
Tuz
Un (aldığı kadar)
İç harcı için:
Yarım kg kıyma
1 bağ soğan
1 kase maydanoz
Tuz, kırmızı toz biber
Üzeri için:
Yarım kg yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Salça sosu için:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yeşil mantı nasıl yapılır?
Ispanakları yıkayıp rondodan geçirin. Yumurta ve tuzu ekleyip hamur kıvamına getirin.
Kıymalı harcı hazırlayıp içine ince kıyılmış soğan ve maydanoz ekleyin. Baharatları da ekleyip karıştırın.
Hamur parçalarını oklavayla açıp üzerine kıyma harcı koyup mantı şekli verin.
Kaynayan suya mantıları salıp haşlayın.
Mantıları süzüp sarımsaklı yoğurt sosunu hazırlayın. Sarımsağı tuz ile ezip yoğurdun içine katın.
Salça sosunu hazırlayın: Zeytinyağını ısıtın, baharatları ekleyip karıştırın.
Sıcak mantıları sarımsaklı yoğurt ve salça sosuyla servis edin. Afiyet olsun!