Kocaeli
Hafif yağmur
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yemek Tarifleri Kızartmaya alternatif sağlıklı 5 pişirme yöntemi arasında neler bulunur?

Kızartmaya alternatif sağlıklı 5 pişirme yöntemi arasında neler bulunur?

Kızartmaya alternatif sağlıklı 5 pişirme yöntemi! Soteleme, buğulama, ızgara, fırınlama ve güveç ile lezzetli ve sağlıklı yemekler hazırlayın.

2 Dakika
Okunma Süresi
Kaynak: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Kızartmalar, yüksek yağ içeriği nedeniyle sağlıksız olarak kabul edilir. Ancak, lezzetinden ödün vermek zorunda kalmadan daha sağlıklı alternatif pişirme yöntemleri ile aynı yemekleri daha sağlıklı bir şekilde hazırlamak mümkündür. İşte kızartmaya alternatif 5 pişirme tekniği…

Sotelemek veya Kavurmak

Soteleme, yemeklere farklı lezzetler katarken besin değerlerini korumanın en kolay yollarından biridir. Yüksek ısıda ve kısa sürede pişirme yapan bu teknikle sebzeler, etler veya tavuklar dengeli ve lezzetli bir şekilde pişirilir. Kavurma ise sotelemeye göre daha hızlı ve daha yüksek sıcaklıkta yapılır, ancak sürekli karıştırmayı gerektirir.

Buğulama

Buğulama yöntemi, besinlerin besin değerlerini kaybetmeden yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Sebzeler, buharda pişirme yöntemiyle tatlı ve parlak bir hale gelirken, havuç, brokoli gibi besinler daha az kayıpla pişirilir. Ayrıca, buğulama yöntemi balık pişirirken de mükemmel sonuçlar verir.

Izgara

Izgara, yemeklere zengin ve derin bir lezzet katar. Sebzeler karamelize olur ve tatlı, gevrek bir tada sahip olur. Marine edilerek yapılan ızgara yemekleri, kızartma ile arasındaki lezzet farkını kapatır. Ayrıca, ocak üstü ekipmanlar ile de kolayca ızgara yapılabilir.

Fırınlamak

Fırın yemekleri, en zahmetsiz yemek pişirme yöntemlerinden biridir. Sebzeleri doğru şekilde soslayarak fırında pişirmek, onların lezzetini ve besin değerlerini kaybetmeden sağlıklı bir yemek elde etmenizi sağlar. Soğan, domates, brokoli ve patates gibi sebzeler fırında mükemmel sonuçlar verir.

Güveç

Türk mutfağının vazgeçilmezi güveç, tek bir pişirme yöntemiyle birçok farklı tarif yaratmanıza olanak tanır. Et, sebze ve çorbalar için ideal olan bu yöntem, besinlere doğal bir tat katarken, sağlık açısından da oldukça faydalıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *