weather
8°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yemek Tarifleri Çılbır nedir ve çılbır nasıl yapılır? En kolay çılbır tarifi

Çılbır nedir ve çılbır nasıl yapılır? En kolay çılbır tarifi

Çılbır Nedir ve Nasıl Yapılır? En Kolay Çılbır Tarifi.. Çılbır: Akşam Yemeklerinin Kurtarıcısı

Çılbır nedir ve çılbır nasıl yapılır? En kolay çılbır tarifi
Okunma Süresi: 2 dk

Çılbır, akşam yemeklerinde hızlı ve doyurucu bir seçenek arayanlar için mükemmel bir tercihtir. Çılbır tarifi, aniden gelen misafirler veya "ne pişirsem" diye düşündüğünüz akşamlar için kolayca hazırlayabileceğiniz bir yemektir.

Çılbır Nedir?

Çılbır, çiğ yumurtanın kaynar suya kırılarak pişirilmesiyle hazırlanan bir yemektir. Kahvaltılarda veya yaz akşamlarında serin serin tüketebileceğiniz çılbır, üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağlı-pul biberli sos dökülerek servis edilir. Osmanlı padişahlarının sofralarından eksik olmayan bu lezzet, 15. yüzyılda sultanların kahvaltıda sıkça tercih ettiği bir yemektir. Günümüzde de Anadolu mutfağının önemli lezzetleri arasında yer almaktadır.

Çılbırın Tarihi ve Osmanlı Mutfağındaki Yeri

Çılbır, sadece kahvaltılık olarak değil, aynı zamanda hasta olan insanlar için de sıkça yapılan bir yemektir. Saray usulü çılbır, hastalanan saray görevlilerine şifa vermesi amacıyla hazırlanırdı. Hem lezzetli hem de hızlı hazırlanabilen çılbırın tarifi, Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşmıştır.

Çılbır Tarifi: Malzemeler
Kişi sayısına göre yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
Kaynamış su
Yarım çay kaşığı tuz
1-2 diş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
Zeytinyağı
Pul biber

Çılbır Nasıl Yapılır?

Yumurtaların Pişirilmesi: Kaynayan suyun içerisine sirke ekleyin ve yumurtaları dikkatli bir şekilde kırın. İsteğe göre az pişmiş veya tam pişmiş kıvama gelene kadar pişirin ve ardından süzerek alın.
Yoğurtlu Sosun Hazırlanması: Bir kasede yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın.
Servis: Pişmiş yumurtaların üzerine yoğurtlu sosu dökün. Üzerine kızdırılmış zeytinyağı ve pul biber dökerek servis edebilirsiniz.
Çılbır, hızlı ve lezzetli bir yemek olarak sofralarınıza renk katacak. Osmanlı mutfağından gelen bu lezzeti mutlaka deneyin!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kapari Nedir, Faydaları Nelerdir, Nasıl Tüketilir?

Kapari Nedir, Faydaları Nelerdir, Nasıl Tüketilir?