weather
8°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yemek Tarifleri Arabaşı Hamuru Nasıl Yapılır?

Arabaşı Hamuru Nasıl Yapılır?

Arabaşı Hamuru Nasıl Yapılır?
Okunma Süresi: 2 dk

Arabaşı Hamuru Nasıl Yapılır?, Arabaşı hamuru ölçüsü nasıl yapılır?, Arabaşı hamurunda ne var?, Orjinal arabaşı nasıl yapılır?, Arabaşı çorbası Hamursuz olur mu? Sorularıyla karşınızdayız!

Arabaşı, geleneksel bir Türk çorbasıdır ve genellikle yoğurtlu bir taban üzerinde bulgur, pirinç ve et kullanılarak hazırlanır. İşte basit bir arabaşı hamuru tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 250 gram kuşbaşı et
  • 6 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Tuz, karabiber (isteğe bağlı)
  • Tereyağı veya sıvı yağ

Yapılışı:

  1. Bulgur ve pirinci yıkayın ve süzün. Bir tencereye alın.
  2. Üzerine kuşbaşı etleri ekleyin ve suyu ilave edin.
  3. Orta ateşte etler yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Arada köpüklerini almayı unutmayın.
  4. Pişen çorbayı ocaktan alın ve blender veya çatalla püre haline getirin. Dilerseniz daha pürüzsüz bir kıvam için süzebilirsiniz.
  5. Yoğurdu ayrı bir kasede çırpın ve çorbanın içine ekleyin. Karıştırarak yoğurdu çorbaya iyice yedirin.
  6. Çorbayı tekrar ocağa alın ve kaynamaya başlayana kadar karıştırarak ısıtın.
  7. Tuz ve karabiberle çorbayı tatlandırabilirsiniz.
  8. Bir tavada tereyağı veya sıvı yağı eritin ve üzerine nane ekleyerek kızdırın.
  9. Kızgın tereyağı veya yağı çorbanın üzerine dökün.

Arabaşı hamuru hazır! Sıcak olarak servis yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak yanında limon dilimleriyle servis yapabilir veya haşlanmış nohut, pul biber gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.

Unutmayın, bu basit bir tarif ve farklı yöntemler ve lezzet tercihlerine göre değişiklik gösterebilir. Tarifi kişisel zevkinize göre uyarlayarak kendi arabaşı hamurunuzu yaratmakta özgürsünüz. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şeker Hamuru Nasıl Yapılır?

Şeker Hamuru Nasıl Yapılır?