weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi Yeni Vergi Taslağında Neler Var?

Yeni Vergi Taslağında Neler Var?

Meclise Sunulacak Yeni Vergi Paketi Taslağı son haliyle meclise sunulacak. Bazı maddeler kalırken bazı maddeler de değişti haberleri dolaşıyor...

Yeni Vergi Taslağında Neler Var?
Okunma Süresi: 3 dk

Cumhuriyet gazetesine göre; Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna sızdırılan ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni vergi paketi taslağında birçok kritik maddede değişiklik yapıldığı bilgisi dolaşıyor.  Meclis'e sunulması beklenen bu taslak, geniş kesimlerden gelen tepkiler doğrultusunda yeniden düzenlendiği haberleri dolaşıyor.  İşte, değişikliklere uğrayan maddeler ve yeni düzenlemeler hakkında basında dolaşan bilgiler...

Servet Vergisi Kaldırıldı


Gelirler İdaresi Başkanlığı tarafından önerilen ve beyana tabi geliri ile yapılan harcamalar arasında yüzde 20'den fazla fark olan mükelleflerden servet vergisi alınmasını öngören madde taslaktan çıkarıldı bilgisi yer alıyor.

Borsa Kazanç Vergisi Geri Çekilmesi olası


Borsa İstanbul'da işlem gören ve 3 yıldan kısa süreyle elde tutulan hisse senetlerinin alım satım kazançlarından vergi alınmasını öngören madde de geri çekildi şeklinde haberler dolaşıyor. Bu düzenleme, hisse senetlerinin elde tutulma süresine göre değişen oranlarda vergi alınmasını öngörüyordu.

Yemde ve Gübrede KDV Artışı Olacak mı?


Gelir İdaresi Başkanlığı, yem satışında yüzde 10, gübre satışında ise yüzde 20 KDV uygulanmasını önerdi. Bu ürünlerde hâlen yüzde 1 KDV uygulanıyor. Ancak çiftçilere destek ödemesi yapılması önerisiyle birlikte bu madde taslaktan çıkarıldı bilgisi var.

Tapuda Gerçek Değerle Satış


Emlak vergileri ve tapu harçlarının gayrimenkullerin belediye rayici yerine bölgesel rayiç bedeli üzerinden tahsil edilmesini öngören madde de taslaktan çıkarılabilir.

Kira Gelirlerinden Stopaj Vergisi Kaldırıldı mı?


Kiracıların kirasını her ay bankaya yatırmasını ve banka tarafından kira parasının yüzde 20’sinin vergi olarak kesilmesini öngören madde de taslaktan çıkarıldı söylentisi dolaşıyor. 

Kitap ve Süreli Yayınlarda KDV İstisnası


Basılı kitap ve süreli yayınların KDV'den istisna tutulmasına ilişkin maddenin kaldırılması önerildi. Ancak bu düzenleme de taslaktan çıkarıldı şeklinde haberler var.

Basit Usul Esnaf Vergisi Muafiyeti


Basit usul vergi muafiyetinin büyükşehirlerde kaldırılarak, esnafların gerçek vergilendirmeye geçmesini öngören madde taslağa eklenmedi.

Yurtdışı Çıkış Harcı Artışı


Yurtdışı çıkış harcının 150 TL'den 1500 TL'ye çıkarılması ve her yıl değerleme oranında artırılması taslakta yer aldığı haberleri yaygın. Bu düzenleme kabul edilirse yurtdışı çıkış harcı yıllar içinde katlanarak artacak. Ancak henüz kesinleşen bir durum yok.

Engellilere ÖTV İstisnası


Engellilere yönelik ÖTV istisnalarının kaldırılması ve nakit destek verilmesi önerildi. Ancak mevcut durumda beş yılda bir yararlanılan ÖTV istisnasının on yıla çıkarılması öngörüldü ve bu düzenleme taslağa dahil edildi bilgisi de bulunuyor.

İdari Para Cezalarına Gecikme Zammı


Kabahatler Kanunu'nda yapılacak düzenleme ile tüm idari para cezalarına gecikme zammı uygulanması talep edildi iddiası var. Ancak bu madde taslağa eklenmedi. Bağ-Kur'lu küçük esnafın prim gün sayısının, SSK'lı çalışanlarla eşitlenmesine yönelik düzenleme taslakta yer almadı deniyor. Hükümet, bu düzenlemenin EYT'den kaynaklanan maddi yükü artıracağı endişesiyle sıcak bakmıyor olabilir. Bu değişiklikler ve düzenlemeler, geniş kesimlerin tepkileri doğrultusunda taslak üzerinde yapılan revizyonların bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. 

Hangi taslağın çıkarılıp çıkarılmadığı konusu net değil ancak basında ve sosyal ağlarda bu bilgiler dolaşıyor. Önümüzdeki süreçte taslaklar netleşecek. 

HABER KAYNAĞI

Son Dakika Güncellemesi 

Son Dakika CNN Türk TV Kanalına Konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Vergide reform konusunda bazı adımlar atılacak ancak az kazanandan daha fazla vergi alınacak şeklinde haberler gerçek değil " dedi. Ekonomi yönetimimiz ne yaptığını iyi biliyor diye ekledi. Orta vadeli programın ortaya koyduğu açıklıkla ilerlendiğini belirten Hamza DAĞ dolaylı vergileri azaltmak ve çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması, kayıt dışı ekonomiyi daha da kayıt altına almak asıl  hedeftir dedi.

Yazı güncellendi...

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TEM Otoyolunda Kilometrelerce Kuyruk

TEM Otoyolunda Kilometrelerce Kuyruk