Avrupa Birliği (AB) Copernicus İklim Değişikliği Servisi'nden yapılan açıklamada, bu yıl Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan sıcaklıkların 1940 yılından beri en sıcak yaz ayları olduğu ve gelecekte dünyanın 1.5 derece veya daha fazla ısınması durumunda olacakların ' bir fragmanı olduğu' açıklandı.
Küresel iklim değişikliğinin hızının giderek arttığını belirten Copernicus İklim Değişikliği Servisi'nde görevli bilim adamları, artan sıcaklıklar arasında 1940 yılından beri tutulan kayıtların bir rekor olduğunu, 80 yılın en sıcak yaz aylarının bu yıl yaşandığını paylaştı. Sıcaklıkların artmasıyla birlikte ortaya çıkan sorunların birbirinden farklı olduğu, kuraklık tehlikesi, salgın hastalık riski ve orman yangınlarına zemin hazırladığına vurgu yapıldı.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri: Önlem Almalıyız
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, kendilerine ulaşan raporda 80 yılın en sıcak yaz aylarının yaşanmasıyla ilgili olarak, "Bu yaz yaşadıklarımız gezegenin 1.5 derece daha ısınması durumunda gelecekte nelerle karşılacağımızın bir fragmanı. Önlem almaya başlamalıyız ve daha fazla mücadele etmeliyiz" diye konuştu.
Birleşmiş Milletler, ABD ve Avrupa Birliği başta olmak üzere birçok ülke iklim değişikliğiyle mücadele için milyarlarca dolar değerinde çeşitli yatırımlar yapıyor.