weather
8°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Vurarak Seçmek Çözüm Değil: Doğru Karpuzu Seçmenin Kolay Yolları

Vurarak Seçmek Çözüm Değil: Doğru Karpuzu Seçmenin Kolay Yolları

Karpuz seçerken gelenekselleşmiş hareket el hareketleri ile hafifçe vurarak seçmek olsa da bu yöntem çoğu zaman doğru ve etkili sonuç vermiyor.

Vurarak Seçmek Çözüm Değil: Doğru Karpuzu Seçmenin Kolay Yolları
Okunma Süresi: 2 dk

Yaz aylarının bol sulu ve lezzetli meyveleri arasında olan devasa karpuzlar gün yüzüne çıktı ve tezgahlarda yerini almaya başladı. Karpuz seçiminde dikkat edilecek püf noktaları ise tekrar tartışma konusu olmaya başladı. Karpuz nasıl seçilir? Sorusuna çoğu kişi "vurarak kontrol edeceksin" diyerek yanıt verse de bu işin püf noktası birkaç farklı formülde yatıyor.

Karpuz seçiminde nelere dikkat edilmeli ve karpuz nasıl seçilir? Bilimsel yöntemlerle karpuz seçiminin kolay yollarını inceleyelim.

Basınç Uygulayarak Kontrol Edin

Diyetisyen ve aşçı Melanie Marcus, karpuz ve kavun seçiminde en çok dikkat edilmesi ve ilk bakılması gereken yerin kök kısmı olduğunu belirtiyor. Marcus'a göre karpuzun kök kısmına basınç uygulandığında sert ve içine çökmüyorsa olgunlaşmış demek. Marcus'a göre kök kısmına basınç uygulandığında hafif çökmeler yaşanıyorsa ve sert değilse karpuzun henüz olgunlaşmamış olduğunu anlamak mümkün.

Çizgilerin Derinliği ve Şekline Bakılmalı

Karpuz seçiminde bilinmeyen ipuçları arasında Marcus'a göre çizgiler var. Karpuzun lezzetli ve olgunlaşmış olup olmadığını anlamak için çizgileri incelemek bile çoğu zaman yeterli olabilir. Karpuzun çizgilerinin koyu yeşil olması ve simetrik olmasa da çok şekilsiz olmaması gerekiyor. Marcus, "eğer karpuzun çizgileri koyu yeşil ve düzenli ise ve kesilme yoksa içerisinden lezzetli ve sulu meyve çıkacağına emin olabilirsiniz" diyor.

Çok Parlak Olmamalı

Karpuz seçiminin püf noktası olarak bir diğer ipucu ise karpuzun parlamaması. Eğer bir karpuz çok fazla parlıyorsa ve donuk bir görüntüsü yoksa, rengi fazla açık ise lezzetsiz olacağının garantisini vermek mümkün. Karpuzun hafif donuk ve solgun görüntüsü olmasının olgunlaşmış olduğu anlamını taşıdığına işaret eden Marcus'a göre "karpuzun parlak olması henüz olgunlaşmadığına işaret."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ay Hakkında Ağzınızı Açık Bırakacak Gerçekler

Ay Hakkında Ağzınızı Açık Bırakacak Gerçekler