weather
8°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Un Helvası Nasıl Yapılır?

Un Helvası Nasıl Yapılır?

Un helvası, Türk mutfağının klasik tatlılarından biridir. Özellikle dini günlerde ve özel günlerde sıkça yapılan bu tatlı, yapımı kolay ve lezzetli bir alternatiftir. İşte adım adım un helvası tarifi...

Un Helvası Nasıl Yapılır?
Okunma Süresi: 1 dk


Un helvası, Türk mutfağının klasik tatlılarından biridir. Özellikle dini günlerde ve özel günlerde sıkça yapılan bu tatlı, yapımı kolay ve lezzetli bir alternatiftir. İşte adım adım un helvası tarifi:

Malzemeler


2 su bardağı un
1 su bardağı tereyağı veya margarin
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su veya süt


Adım Adım Un Helvası Yapımı


1. Şerbeti Hazırlayın: Şekeri ve suyu (veya sütü) bir tencereye koyun ve karıştırarak kaynatın. Şerbet kaynadıktan sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın.

2. Unu Kavurun: Başka bir tencerede tereyağını eritin. Eriyen tereyağına unu ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Unun rengi değişip, güzel bir koku yayılana kadar kavurma işlemine devam edin.

3. Şerbeti Ekleyin: Kavrulan una, hazırladığınız şerbeti yavaş yavaş ekleyin. Bu esnada sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin. Şerbeti ekledikten sonra helvanın kıvamı koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin.

4. Helvayı Servis Edin: Kıvam alan helvayı ocaktan alın ve biraz dinlendirin. Helva, sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir. Üzerini fıstık veya ceviz ile süsleyebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tarhana Nasıl Yapılır?

Tarhana Nasıl Yapılır?