Pek çok vatandaş şeker hastalığının belirtileri hakkında bilgi almak istiyor. Şeker hastalığı, kan şekerinin yükselmesiyle karakterize, tedavi edilmediği zaman birçok organda hasara yol açabilen kronik bir rahatsızlıktır. Metabolik sendrom, insülin eksikliği ve insülinin etkilerini düzgün biçimde gösterememesi sebebi ile ortaya çıkar ve yüksek kan şekeri düzeylerine neden olmaktadır. Şeker hastalığı hakkında diğer detayları açıkladık.
Şeker Hastalığının Belirtileri Nelerdir?
Şeker hastalığı, vücudun işleyişini devam ettirmek amacı ile enerjiye sahip olmamızı sağlamak üzere vücudun glikozu parçalamasına destek olan, pankreas tarafından üretilen bir tür hormon olan insülinin üretimi ya da emilimindeki problemlerden kaynaklanan bir rahatsızlık olarak tanımlanır. Şeker hastalığının belirtileri oldukça fazladır. Bu hastalığın temelde üç tane belirtisi vardır. Bunlar aşırı yemek yeme ve doymamak, sık şekilde idrar yapmak, ağızda tatlı ve kuru bir durum ve buna bağlı şekilde aşırı susama şeklinde sıralanır. Bunlar dışında şeker hastalığının belirtileri de vardır. Ağızda aseton benzeri koku, cildin kuruması ve kaşınması, yaraların uzun sürede iyileşmesi, ayak bölümünde karıncalanma ve uyuşma, bulak görmek, yorgun ve halsizlik hissetmek de şeker hastalığının belirtileri arasında konumlanır.
Şeker Hastalığının Tedavisi Nasıldır?
Şeker hastalığının belirtileri hakkında bilgi edinmek isteyenler, ilgili hastalığın tedavisini de araştırır. Şeker hastalığının tedavisi çoğunlukla yaşam tarzınızda, özellikle de beslenme düzeninizde ve fiziksel egzersizde değişiklik yapmayı içerir. Tam tahıllar, baklagiller ya da kuru yemişler gibi şeker hastalığının daha iyi kontrol edilmesine yardımcı olan gıdalar da vardır. Bazı durumlarda oral antidiyabetikler ya da enjekte edilebilir insülin gibi ilaçlar gerekli olabilir. Şeker hastalarının da sık sık ayaklarını kontrol ettirmeleri gerekiyor. Çünkü ayaklarda yaralar oluşabilir. Bu da ciddi sonuçları beraberinde getirebilir. Kısacası diyabet hastaları yaşam tarzı değişikliklerine, beslenmeye ve spora önem vermeliler. Şeker hastalığın tedavisi ile alakalı söyleyeceklerimiz bu kadar.