Nükleer bombaların etkisi günler ve haftalar ile değil yıllar ile anılıyor. Yüzlerce yıl boyunca radyoaktif etkisini koruyan ve insan sağlığı üzerinde çok sayıda zararlı yan etkiye neden olan nükleer bombalar hakkında ilginç gerçekler...
6 Nükleer Bomba Kayıp
Soğuk Savaş döneminden itibaren ABD ve Sovyetler Birliği hızla nükleer bombalar üretip test etmeye başlamıştı. O dönemde ABD'nin 6 nükleer bombasının kayıp olduğu ve bu bombaların nerede olduğunun asla tespit edilemediği bildirilmişti. 6 kayıp nükleer bombanın Sovyetler Birliği denizaltıları tarafından çalınmış olabileceği yönünde iddialar mevcut.
Gözler, Burun ve Açık Yaralar Hedef
Nükleer bir saldırı karşısında yapılabilecek pek fazla bir şey yok. Ancak nükleer saldırıların hedefi olup sağ kurtulma şansınızı artırabilecek birkaç tavsiye var. Bu tavsiyeler arasında özellikle nükleer bombanın patlama anında gözlerin kapatılması, nefes alıp veriş hızının mümkün olduğunca dengeli tutularak toz ve dumanın solunmasının önüne geçilmesi ve burun bölgesinin maske ile kapatılması önerileri bulunmakta.
Ayrıca nükleer saldırıların hedefindeyseniz açık yaraların üzerinin radyoaktif serpinti ve oluşabilecek toz ve diğer parçalardan korunması için sıkıca kapatılması ve bantlanması tavsiye ediliyor.
Nükleer Yağmur Öldürücüdür
Nükleer bomba bulunduğunuz yerden yüzlerce kilometre ötede patlatılmış olsa bile bu durum sizin etkileneceğiniz gerçeğini değiştirmez. Nükleer bombalar toprağa çarpmadan havada patlatılarak etkisinin artırılması amaçlanır. Bu amaç doğrultusunda atmosfere daha fazla toz ve radyoaktif atık yayılarak dünyanın diğer bölgelerine serpinti şeklinde bu atıklar ulaşmaktadır.
Nükleer bir saldırı hangi ülkeye yapılırsa yapılsın böyle bir gerçekle karşı karşıya kalırsanız yağmurdan kaçınmalısınız. Nükleer bombanın yaratacağı toz bulutu uzun süre havada kalacağından yere düşecek her yağmur damlası cilt kanserine, yanıklara ve çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilecek potansiyeldedir.