Mesane Kanseri Belirtileri
Vatandaşlar mesane kanseri belirtileri hakkında bilgi almak isterler. Çünkü en yaygın kanser türlerinden biri de şüphesiz ki, mesane kanseri olur. Bu kanser, karın alt bölümündeki idrarı depo eden, içi boş bir organ olan mesaneyi kaplayan dokunun mutasyona uğraması sonucunda meydana gelir. Bu alanda tümör ismi verilen kitle oluşur. Genel olarak mesanenin iç alanında başlayan bir hastalıktır. İlerleyen dönemde büyüyebilir.
Mesane Kanseri Belirtileri Nelerdir?
Yaygın kanser türlerinden biri de mesane kanseri olur. Peki, mesane kanseri belirtileri neler? Bu rahatsızlık çeşitli belirtiler ile kendini belli eder. Çoğunlukla erkeklerde görülen bu kanserin en sık rastlanan belirtisi ise idrardan kan gelmesi halidir. Bu gelişme ise hematüri şeklinde bilinir. Kahverengi ya da kırmızı tonlarda gelen kan haricinde ani ve sık şekilde idrara çıkmak da mesane kanseri belirtileri arasında konumlanır. Diğer mesane kanseri belirtileriarasında ayaklarda şişme, kemik ağrısı ve hassasiyet, tükenmişlik hissi, iştahta azalma, kilo kaybetme, karın ağrısı yer alır. Elbette mesane kanseri belirtileri sadece bunlar değildir. Bel ve sırt ağrısı, idrar kaçırma, idrar sırasında ağrı yaşama, sık şekilde idrara çıkmak ve idrardan kan gelmesi de yaygın belirtiler arasında konumlanır.
Mesane Kanseri Neden Olur?
Kişiler mesane kanseri belirtileri kadar bu kansere neyin yol açtığını da bilmek ister. Mesane kanserinin ortaya çıkma nedeni oldukça fazladır. Yani çeşitli faktörler nedeni ile bu kanser görülür. Mesane alanındaki hücrelerin anormal ve kontrolsüz biçimde büyümesi nedeni ile oluşur. Burada meydana gelen tümör ise sağlığı ciddi manada tehdit eder. Sigara tüketimi, mesane kanserine yakalanmanın başlıca nedenidir. Sigarada yer alan kanserojen bileşenler, kanser sebebi olarak dikkat çeker. Özellikle de elli beş yaşın üzerindeki bireylerde bu hastalığın görülme ihtimali fazladır. Yaşlılık nedeni ile de hastalık oluşabilir. Aşırı derecede radyasyona maruz kalma hali de mesane kanserine sebebiyet verebilir. Hastalığın nedenleri arasında idrarı tutmak, yeteri kadar su tüketmemek, çeşitli enfeksiyonlar da bulunur.