weather
22°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
P.AZ BULUTLU
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Galeriler Yaşam Meeting Passcode Ne Demek?

Meeting Passcode Ne Demek?

Meeting Passcode Ne Demek? 1
/ 1

 Meeting passcode ne demek sorusu, özellikle toplantıların online olarak yapılmaya başlanmasından sonra sorulmaktadır. Herhangi bir online platform üzerinden yapılan toplantılara girilebilmesi için oluşturulan şifreye “meeting passcode” denilmektedir. İngilizce bir kelimedir ve Türkçeye çevrimi de yine toplantı şifresi şeklinde olmaktadır. Kurumlar için yapılan özel platformlar ya da Telegram, Zoom gibi uygulamalarda yapılan toplantılar için kullanılır.

 

Meeting ID Ne demek?

Bu ifade yine toplantıya girişlerde kullanılan şifreyi ifade etmektedir. Meeting ID ne demek diye düşünenlere cevaben; çeşitli çevrimiçi toplantılara katılabilmek adına oluşturulan kimlik bilgisi ya da kullanıcı şifresini tanımlamak için kullanılır demek doğru olur. Özellikle Zoom uygulamasında kullanılan bu yöntem, online olduğundan dolayı herkesin rahatlıkla toplantıya girememesi ve toplantının özelinin korunabilmesi adına oluşturulan bir şifredir. Böylelikle özel görüşmelere sadece bu şifre ya da kimlik bilgisine sahip olanlar katılabilirler. Meeting ID ne demek sorusunun başka bir açıklaması bulunmaz. İngilizce bir terimdir ve çeşitli alanlarda mevcuttur. Herhangi bir sisteme giriş yapabilmek için de kullanılan bir şifreleme yöntemine verilen addır. Meeting ID ifadesinin görüldüğü yere kullanıcı kimlik bilgisi ve şifre girilmelidir.

 

İphone Passcode

Yine bir şifreleme olan İphone passcode ifadesi, telefonun herkes tarafından kullanılmasını engellemek adına yapılır. Bu şifre sayesinde yalnızca kullanıcı erişimine izin verilir. İphone passcode, kullanıcının telefon açıldıktan sonra oluşturduğu şifredir. Bu şifre ile telefona giriş yapılabilir ve kişisel telefona ulaşılabilir. Aksi taktirde şifrenin bilinmemesi ya da yanlış girilmesi durumunda İphone kilitlenir. Bu durumda kişisel kullanıcısı dahi telefona giremez. İphone passcode, adından da anlaşılacağı gibi “İphone şifresi demektir. Bu şifre, cihazın çalındığı taktirde içinde yer alan kişisel bilgilerin başkalarının eline geçmesini önlemek ve cihazı mümkün olduğunca kişiselleştirmek adına önemlidir. Şifrenin unutulması durumunda, cihazın ilk alındığı zaman oluşturulan cihaz kimlik bilgilerinin girilmesi gerekmektedir.

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mavi Yakalı Ne Demek?

Mavi Yakalı Ne Demek?