weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Keko Ne Demek?

Keko Ne Demek?

Keko Ne Demek?
Okunma Süresi: 2 dk

Keko ne demek sorusu oldukça merak edilmektedir. Keko kelimesi aslen Kürtçedir. Kurmançi dilinde keko “ağabey” anlamını taşımaktadır. Buna rağmen argo dilinde keko, bir şey anlamayan, saf kişiler için kullanılmaktadır. Etimolojik açıdan bakıldığında “ağabey” anlamında kullanılan bu söz, anlamı bilinmediği için yanlış ifade edilmektedir. Bundan dolayı sanki saf kişiler için kullanılan bir söz müş gibi bilinmektedir.

 

Keko Ne Demek Argo

Keko kelimesi, kek kelimesinden türeyen ve Kürtçe olan bir sözcüktür. Ağabey demek olan bu söz argoda da kullanılmaktadır. Keko ne demek argo tabiriyle saf, salak anlamlarında kullanılır. Bunun sebebi ise keko kelimesinin anlamının bilinmemesidir. Toplumsal olarak anlamı bilinmeyen ya da yanlış bilinen kelimeler, maalesef ki asıl anlamından çok uzak anlamlarda tabir edilmektedir. Keko kelimesi de bu duruma maruz kalan kelimelerdendir. Keko ne demek argo dilinde aşağılayıcı ifadelerde kullanılmaktadır. Karşı tarafın, bir şeyden anlamayan, gerizekalı ve kandırılmaya müsait olduğunu anlatmaktadır. Keko kelimesi Kürtçe’de böyle bir anlam ifade etmez ve argoda da yeri yoktur.

 

Modern Keko Ne Demek?

Enteresan olarak evrimleşen kelimelerden biri olan keko, günümüzde farklı tabirlerde kullanılmaktadır. Modern keko ne demek diye bir soru doğmuştur. Keko olmak artık, modadan uzak, asi ve kendini sokak ağzıyla ifade eden insanlara verilen isim haline gelmiştir. Modern keko ise, tam anlamıyla fakir denilemeyen, kendisini farklı ve isyankar olarak gösteren, çektiği zorlukların yarışı halinde olan kimselere yapılan benzetmedir. Bu tarifteki kişiler genellikle sosyal medyada arabesk rap ile gündeme gelmişlerdir. Modern keko ne demek sorusunu Google üzerinden de çeşitli benzetmeler bulmak mümkündür. Genellikle gelişime kapalı ama hayatı çok iyi bildiğini düşünen, hep sırtından bıçaklanan ama yılmayan olarak kendilerini gösteren bu kişiler, cahil bir zihniyetin ürünüdür.

 

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kancık Ne Demek?

Kancık Ne Demek?