weather
27°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
KAPALI
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
EskiÅŸehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
Ä°stanbul
Ä°zmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
KahramanmaraÅŸ
Mardin
MuÄŸla
MuÅŸ
NevÅŸehir
NiÄŸde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
TekirdaÄŸ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
UÅŸak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Bankadan Çekilen Kredi Ödenmezse Ne Olur?

Bankadan Çekilen Kredi Ödenmezse Ne Olur?

Bankadan Çekilen Kredi Ödenmezse Ne Olur?
Okunma Süresi: 3 dk

Bankadan çekilen kredi ödenmezse ne olur? Bu süreci çok merak eden yüz binlerce borçlu için kısa ve öz bilgi vereceğiz .Kredi çekmek, birçok insanın özellikle ekonomik zorluklar karşısında başvurduğu bir yöntemdir. Ancak kredi borçlarını ödeyememe durumu, kişiler için stresli ve endişe verici bir süreç olabilir. Bu yazıda, kredi borçlarını ödeyememenin sonuçları ve bu durumda ne yapılması gerektiği üzerine odaklanacağız.

Kredi Borçlarını Ödeyememenin Sonuçları

  1. İcra Takibi Başlar: Kredi borcunu ödeyememeniz durumunda, banka tarafından icra takibi başlatılır. Bu süreçte, borçlunun mal varlığı üzerinde haciz işlemleri gerçekleştirilebilir.

  2. Mal Beyanında Bulunmak: İcra takibi başladığında, borçlunun icra dairesine giderek mal beyanında bulunması gerekir. Bu, borçlunun üzerine kayıtlı mal varlığının olup olmadığını beyan ettiği bir işlemdir.

  3. Ev ve İşyeri Ziyaretleri: İcra memurları, borçlunun evine veya iş yerine gelerek haczedilebilecek mal varlıklarını tespit etmeye çalışır. Eğer borçlu adına kayıtlı haczedilebilecek bir mal varlık bulunmazsa, icra işlemi bu aşamada sonlanabilir.

  4. Maaş Haczi: Eğer borçlu sigortalı bir işte çalışıyorsa ve maaşı haciz limitinin üzerindeyse, maaşından belirli bir oranda kesinti yapılarak borç tahsil edilebilir.

  5. Banka Hesapları Üzerindeki Etki: Borçlunun banka hesaplarına da haciz konulabilir. Hesaplardaki para, borcun ödenmesi için kullanılabilir.

Tüm bunlardan sonuç çıkmazsa banka borcu düşük bir meblağa satar. Kime mi? Elbette varlık yönetim şirketlerine. Onlar da söz gelimi 100 bin liralık bir borcu düşük bir miktara alırlar ve borçluyu sürekli ararlar. Borç da icra dairesinde faizlerle büyümeye devam eder. Yeni muhatap şirket sizden elbette 100 bin lira tahsil edemeyecek durumda ise tahsil edebileceği kadarını almak için kolaylıklar sağlamaya çalışacaktır. Örneğin taksitlendirme ve borcu düşürme gibi yöntemler. Ancak sizin ödeme durumunuz yoksa adınıza mal yoksa ve maaşınız yoksa bu borç öyle kalır. Her yıl yeni icra dosyası güncellenir. Ta ki bir gün ödeme gücünüz oluncaya kadar. 

İcra Borcu Yüzünden Hapis Yatar mıyım?

İcra Borcu yüzünden hapis yatmak konusu da çok kafa karıştırıyor. Haciz işlemi başladığında evinize- iş yerinize gelen haciz memurlarına ve avukata yazılı olarak borcu ödemeyi taaahhüt ederseniz ve ödemezseniz hapis cezası vardır. Ancak herhangi bir taahhütte bulunmaz iseniz hapis cezası da olmaz. Yazılı taahhüt verdiğinizde bu sözü yerine getirmeniz gerekir.

Ne Yapmalı?

  • Ä°letiÅŸim Kurun: Borçlarınızı ödeyemeyeceÄŸinizi öngörüyorsanız, nuhatapla  iletiÅŸime geçerek durumunuzu açıklayın. Alacaklılar, genellikle borç yapılandırma veya ödeme planı gibi çözümler sunabilir.
  • Hukuki Danışmanlık Alın: Borçlarınızla ilgili süreç hakkında bilgi almak ve haklarınızı öğrenmek için bir avukattan hukuki danışmanlık alabilirsiniz.
  • Bütçenizi Gözden Geçirin: Gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz ederek, ödemelerinizi yapabileceÄŸiniz bir bütçe planı oluÅŸturun.
  • Ek Gelir Kaynakları AraÅŸtırın: Borçlarınızı ödemek için ek gelir elde edebileceÄŸiniz yolları araÅŸtırın. Freelance iÅŸler, ek iÅŸler veya varsa hobilerinizden gelir elde etme yollarını deÄŸerlendirin.

Kredi borçlarını ödeyememe durumu önünüzü görmenizi engeller. Bankaya adınıza para yatarsa bloke edilme riski vardır. Birileri size para gönderemez. Siz bir araç ev alamazsınız. Aldığınız an alacaklı şirket tarafından yasal yollarla el konulabilir. Borç psikolojik olarak size rahatsızlık -karamsarlık verir. Mümkün mertebe borcunuzu kapatmaya çalışmak en iyi yoldur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rüyada Uzun Zamandır Görmediğin Birini Görmek

Rüyada Uzun Zamandır Görmediğin Birini Görmek