Bağırsak enfeksiyonu belirtileri arasında; ishal, şiddetli karın ağrısı, aniden kusma, yüksek ateş, iştahsızlık, kilo kaybı ve susuzluk gibi unsurlar yer alır. Enfekte olan kişi genelde mikrobu su ve yiyecek yolu ile alır. Bağırsak enfeksiyonu her zaman tedavi gerektiren bir rahatsızlıktır o nedenle uzman bir hekimin görüşünü almakta yarar var demektir.
Bağırsak Enfeksiyonu Olunca Ne Olur?
Bağırsak enfeksiyonları çoğunlukla virüsler, parazit ve bakteriler sebebi ile meydana gelen sindirim sistemi problemleri olarak dikkat çeker. Peki ama bağırsak enfeksiyonu olunca ne olur? Bir kişi bu rahatsızlıkla baş başa kaldıysa ilk olarak mide bulantıları başlar. Ateş yükselir ve halsizlik kendini gösterir. En ufak bir iş yapınca bile yorgunluk hissedilir; enerji bir anda düşüşe geçer.
Bağırsak enfeksiyonu olunca ne olur sorusunun bir başka yanıtı ise şu olur: Bağırsaklardaki normal bakteri dengesi çeşitli sebeplerden ötürü bozulabilir. Bununla beraber sindirim sorunları ortaya çıkar. Özellikle yaşlı bireyler ve küçük çocuklar, hatta bağışıklık sistemi güçsüz kişiler açısından son derece can sıkıcı durumlar meydana gelebilir.
Bağırsak Enfeksiyonu En Hızlı Nasıl Geçer?
Bağırsak enfeksiyonuna yakalanan bireyler hep bu soruyu sorar: Bağırsak enfeksiyonu en hızlı nasıl geçer? Elbette doğrudan bir doktora danışılması en mantıklısıdır. Ancak doktora gidecek durumda olmayan ve evde birkaç çözümle bu enfeksiyonu yok etmek isteyenler için birkaç önerimiz var. Bol bol su tüketilmelidir. Vücut bu süreçte çok su kaybeder o nedenle sıvı alımına dikkat edilmesi lazımdır.
Bağırsak enfeksiyonu en hızlı nasıl geçer denince akla gelen diğer ayrıntılar ise bol bol dinlenmek, beslenme konusunda titiz davranmaktır. Kolay sindirilebilecek gıdalar tüketmek gerekir. Meyve tüketimi de bu süreçte arttırılmalıdır. Hijyen konusunu da unutmamak lazım: Kişi, ellerini sürekli yıkamalı, enfekte bireylerle arasına mesafe koymalıdır.