weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Artçı Ne Demek?  

Artçı Ne Demek?  

Artçı Ne Demek?  
Okunma Süresi: 2 dk

Artçı ne demek sorusunun birden fazla cevabı bulunmaktadır. Doğal afet olan depremler sayesinde öğrenilen artçı kelimesi aslında askeri bir terim olarak kullanılmaktadır. Artçı, savaş sonrası geri çekilme esnasında sonradan gelen birliğe verilen isimdir. Bu birlik, çekilen askerlerin güvenliğini sağlamak adına görevli olan kıtadır. Artçı aynı zamanda deprem terimi olarak da kullanılmaktadır.

 

Artçı Deprem Ne Demek?

 

Büyük depremlerden sonra meydana gelen depreme artçı deprem denilmektedir. Özellikle yakın tarihte yaşanan ve 10 ilin sarsılmasına neden deprem sonrasında pek çok artçı deprem yaşanmıştır. Artçı deprem ne demek sorusunun cevabı ise, gerçekleşen büyük deprem sonrasında meydana gelen kısa süreli ve küçük depremlerdir denilebilir. Bu sarsıntılar yakıcı etki yaratmasalar da ana depremden etkilenen yapıları yıkabilir. Ayrıca artçı deprem ne demek diye düşünenler, deprem hakkında daha fazla bilgi edinebilirler. Bu sarsıntılar doğal olarak gerçekleşmektedir. Fakat günümüzde oldukça popüler olan kıyamet teorisyenlerince bazı depremler HAARP teknolojisi kullanılarak kasıtlı olarak yapılmaktadır. Fakat bu durum kanıtlanmadığından yaşanan tüm depremler doğal kabul edilmektedir.

 

Artçı Kime Denir?

Artçı kelimesi farklı anlamlar taşıdığından bir de sanatsal anlamı bulunur. Artçı kime denir sorusu bir kişi ya da topluluk için sorulabilir. Artçı, eskimiş olan ve pek bilinmeyen ya da günümüzde rağbet görmeyen sanat dalını devam ettiren kişiye verilen addır. Bu aynı zamanda bir topluluk da olabilmektedir. Edebiyat alanında da geçerli bir kelimedir. Eski bir edebiyatı hayatta tutan ve devamını sağlayan kişilere de artçı denilir. Artçı kime denir diye düşünenler hem askeri hem deprem hem de sanatsal anlamda aslında aynı manayı barındırdığını bilmelidirler. Sonradan gelen, devam eden anlamlarında kullanılır. Bundan dolayı benzer her alanda tercih edilebilir bir kelime olmaktadır.

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bahçeli 24 Saat Daha Mühlet Verdi!

Bahçeli 24 Saat Daha Mühlet Verdi!