weather
8°
Instagram
Facebook
X
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Videolar Yerel Kocaeli'de Kene Riski... Yüksek Rakımlı Bölgelerde Dikkatli Olun

Kocaeli'de Kene Riski... Yüksek Rakımlı Bölgelerde Dikkatli Olun

Kocaeli'de kenelerle mücadelede yeni stratejiler... Mehmet Bostancı, 200'den fazla hastalık taşıyan bu tehlikeli parazitlere karşı alınabilecek önlemleri açıklıyor. Kenelerin neden olabileceği ciddi sağlık risklerine karşı korunmanın yolları nelerdir?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Kocaeli Veteriner Hekimler Oda Başkanı Mehmet Bostancı, kenelerin insan sağlığı için büyük bir risk oluşturduğunu ve 200'den fazla hastalığı taşıyabildiğini vurgulayarak, özellikle sıcak havalarda bu parazitlere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Kenelerin zamanında tespit edilmemesi durumunda kalıcı sağlık sorunlarına hatta ölüme neden olabileceğine dikkat çekti...

KENELERİN YAŞAM ALANLARI VE ÖZELLİKLERİ

Bostancı, kenelerin eklem bacaklı canlılar olduğunu ve hayatta kalmak için kan emmeye ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Bu canlıların genellikle yüksek rakımlı ve düşük nem oranına sahip bölgelerde bulunduğunu, bu bölgelerde yaşayan kenelerin özellikle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) gibi tehlikeli hastalıkları taşıma potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

ALINABİLECEK ÖNLEMLER VE ÖNERİLER

Mehmet Bostancı, kenelere karşı etkili mücadele yöntemleri hakkında bilgi vererek, açık renkli giysiler giymenin, çorapları pantolon paçalarına kadar çekmenin ve repellent kullanmanın önemine değindi. Ayrıca, insanların doğada vakit geçirdikten sonra vücutlarını kene yönünden kontrol etmeleri gerektiğini hatırlattı. Fiziksel önlemlerle birlikte, meraların sürülmesi ve kimyasal mücadele yöntemlerinin de kenelerle mücadelede etkili olduğunu belirtti.

YANLIŞ MÜDAHALELERE KARŞI UYARILAR

Bostancı, keneye maruz kalındığında yapılması gerekenler konusunda önemli uyarılarda bulundu. Keneyi koparmadan veya ezmeden doğruca bir sağlık kuruluşuna başvurmanın hayati önem taşıdığını vurguladı. Bu yanlış müdahalelerin kenelerin taşıdığı hastalıkları bulaştırma riskini artırabileceğini söyleyerek, vatandaşları bilinçli davranmaya çağırdı. Kenelerin yok edilmesi için kullanılan akarasidler gibi kimyasal müdahalelerin ekolojik dengeye zarar verebileceğini de ekledi.

Kaynak: İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocaeli'de Oto Yıkamada İşlenen Cinayetin Detayları Ortaya Çıkıyor

Kocaeli'de Oto Yıkamada İşlenen Cinayetin Detayları Ortaya Çıkıyor