weather
13°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Videolar Gündem "Havyar Sandım" Savunması İşe Yaramadı! 22 Yıl Hapis Aldı

"Havyar Sandım" Savunması İşe Yaramadı! 22 Yıl Hapis Aldı

Bolu'da aracının lastiğinde 6 kilo 150 gram metamfetaminle yakalanan İran uyruklu şahıs, "havyar sandım" savunması yaptı. Mahkeme, bu savunmayı kabul etmeyerek sanığa 22 yıl hapis ve 60 bin lira para cezası verdi.

Okunma Süresi: 2 dk

Bolu'da geçtiğimiz Şubat ayında aracının lastiğinde 6 kilo 150 gram metamfetamin ile yakalanan İran uyruklu Mohammaadrasoil Rashıdı'ye 22 yıl hapis cezası verildi. Rashıdı, uyuşturucu maddelerin havyar olduğunu zannettiğini savunsa da, mahkeme heyeti bu savunmayı kabul etmedi.

havyar-zannettim-dedi-22-yil-hapis-cezasi-aldi

Lastikte Uyuşturucuyla Yakalandı

Olay, 18 Şubat'ta Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda ortaya çıktı. Durdurulan bir araçta narkotik köpeği "Ares"in tepki vermesi üzerine yapılan aramada, aracın sol alt lastiğinin içinde 6 kilo 150 gram metamfetamin bulundu.

"İlk Defa Geliyordum" İddiası

Gözaltına alınan Mohammaadrasoil Rashıdı, ifadesinde olaydan iki gün önce İran'dan Türkiye'ye geldiğini ve yakalandığı araçla ilk defa Türkiye'ye giriş yaptığını söyledi. Rashıdı, İran'da kamyon şoförlüğü yaptığını ve daha önce İstanbul'da Mila isimli bir İran vatandaşını ziyaret ettiğini belirtti.

havyar-zannettim-dedi-22-yil-hapis-cezasi-aldi

"Kıyafet Taşıyacaktım"

Rashıdı, ifadesinin devamında, Mila'nın kendisine ticaret yaptığını ve İstanbul'dan İran'a kıyafet taşıması karşılığında para teklif ettiğini anlattı. Rashıdı, bu teklifi kabul ettiğini ve Türkiye'ye sözleşme imzalamak için geldiğini iddia etti.

"Havyar Zannetim" Savunması

Rashıdı, uyuşturucu maddelerin aracına nasıl konulduğu konusunda "Türkiye sınırını geçtikten sonra, tanımadığım kişiler aracıma havyar yükledi. Bana 100 bin TL teklif etmişlerdi. Havyarın pahalı olduğunu bildiğim için şüphelenmedim." şeklinde şaşırtıcı bir savunma yaptı.

havyar-zannettim-dedi-22-yil-hapis-cezasi-aldi

Mahkeme İnandırıcı Bulmadı

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Rashıdı'nin "Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak" suçundan yargılandı. Mahkeme heyeti, Rashıdı'nin "havyar zannettim" savunmasını inandırıcı bulmayarak, sanığa 22 yıl hapis ve 60 bin TL para cezası verdi.

Uyuşturucuyla Mücadele Devam Ediyor

Bu olay, Türkiye'nin uyuşturucuyla mücadelesinde geldiği noktayı bir kez daha gözler önüne serdi. Emniyet güçleri, uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadeleye kararlılıkla devam ediyor. Bu tür büyük miktarda uyuşturucu yakalamaları, uyuşturucu şebekelerine vurulan önemli darbeler olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocaeli Merkezli "Şok Ev" Operasyonu! 12 Tutuklama Gerçekleştirildi

Kocaeli Merkezli "Şok Ev" Operasyonu! 12 Tutuklama Gerçekleştirildi