Günümüzde çok sayıda insanın kolunda kendisine yer bulan akıllı saatler her geçen gün daha fazla popüler oluyor. Akıllı saatler giderek daha akıllı hale gelirken, çok sayıda insan görüşme yapabilmek için artık akıllı telefonlara değil akıllı saatlerine yöneliyor. Akıllı saat piyasasında giderek artan marka ve model sayısı ve fiyat performans ürünlerinin çokluğu ise bir cazibe yaratıyor.
Ancak son olarak Florida Atlantic Üniversitesi'nde bir grup araştırmacı tarafından yapılan araştırmaya göre, kauçuk, silikon ve deri gibi çok farklı akıllı saat kordonları ve 20 akıllı saat modeli incelendi.
Akıllı saatlerin uzun süre boyunca bilekte takılı kaldığını ve sensörlerin doğru çalışması için sıkı bir şekilde bileğe oturması gerektiğini belirten araştırmacılar, bilek bölgesinde terleme sonucunda çok sayıda bakterinin ürediğini tespit etti.
Metallar En Sağlıklı Kordonlar
Akıllı saat kordonlarının kauçuk ve silikon olması durumunda en fazla bakterinin bu kordonlarda ortaya çıktığı, altın ve gümüş olanlarda ise bakteri üreme riskinin son derece düşük olduğu anlaşıldı.
Akıllı saatlerin günlük olarak temizlenmesini öneren araştırmacılar, bu bakterilerin temas yoluyla insanları hasta edebileceğini tespit etti.