weather
8°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Çin Öyle Bir Pil Yaptı Ki Parçalasanız Bile Çalışıyor!

Çin Öyle Bir Pil Yaptı Ki Parçalasanız Bile Çalışıyor!

Çin yapımı dayanıklı pil haberi... Çinli bilim insanları, darbelere ve deformasyonlara dayanıklı yeni bir lityum kükürt pil prototipi geliştirdi. Bu yeni teknoloji, pil güvenliği ve dayanıklılığı konusunda devrim yaratacak. Lityum iyon pillerdeki patlama riskine karşı geliştirilen bu piller, ticari üretim için umut vaat ediyor.

Çin Öyle Bir Pil Yaptı Ki Parçalasanız Bile Çalışıyor!
KAYNAK: KOCAELİHABERDAR HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

vur kır parçala yine de çalışacak

Çinli bilim insanları, lityum kükürt pillerinin ticari kullanıma uygun hale getirilmesi adına büyük bir adım attı. Geleneksel lityum iyon piller, hasar gördüklerinde patlama riski taşırken, yeni geliştirilen bu lityum kükürt piller, yarıya kesilse bile çalışmaya devam ediyor. Bu teknoloji, özellikle pil güvenliği konusunda büyük bir devrim yaratıyor. En dayanıklı pil haberimiz..

YENİ TEKNOLOJİNİN ARDINDAKİ BİLİMSEL ÇALIŞMALAR

Çin Elektronik Bilimleri ve Teknoloji Üniversitesi ile Çin İleri Enerji Depolama Teknolojisi Enstitüsü'nün ortak çalışması sonucu geliştirilen bu yeni pil, daha güvenli ve dayanıklı lityum kükürt teknolojisini benimsiyor. Araştırmacılar, bu pillerde karşılaşılan en büyük sorunlardan biri olan düşük şarj-deşarj döngüsüne odaklanarak çözüm arayışına girdi. Demir sülfür (FeS2) katotları ve farklı elektrot kaplamaları kullanarak, pillerin döngü sayısını artırmayı başardılar.

Geleneksel lityum iyon piller yüksek ısıda reaksiyona girerek şişmeye ve güvenlik risklerine yol açarken, yeni geliştirilen lityum kükürt piller bu sorunların üstesinden gelebiliyor. Üstelik, kesilse veya eğilse dahi çalışmaya devam edebilecek dayanıklılıkta üretildi.

parçalansa BİLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Yeni pil teknolojisi, 300 şarj döngüsünden sonra bile kapasitesinin %72'sini korudu ve hiçbir performans kaybı yaşamadı. Daha da etkileyici olan ise, pilin yarısının kesilmesine rağmen çalışmaya devam etmesi oldu. Bu, geleneksel lityum iyon pillerde büyük bir güvenlik sorunu olan patlama riskinin ortadan kalktığını gösteriyor.

Bu yeni lityum kükürt piller, geleneksel pillerin güvenlik ve dayanıklılık sorunlarına bir çözüm sunarak, ticari üretim için umut vaat ediyor. Ancak ticari üretime geçmeden önce daha fazla test ve araştırma yapılması gerektiği belirtiliyor. Amerikalı geliştiricilerin de bu alanda çalışmalar yaptığı bilinse de, bu teknolojinin daha güvenli ve verimli olduğu gözüküyor.


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gökbilimciler Tedirgin: Starlink Uyduları Aşırı Parazit Yayıyor!

Gökbilimciler Tedirgin: Starlink Uyduları Aşırı Parazit Yayıyor!