weather
27°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
KAPALI
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Spor Bozkurt İşareti Yapan Merih Demiral'a Soruşturma Açıldı

Bozkurt İşareti Yapan Merih Demiral'a Soruşturma Açıldı

UEFA, Avusturya maçında attığı golden sonra "Bozkurt" işareti yapan milli futbolcu Merih Demiral hakkında 'uygunsuz hareket' sebebiyle soruşturma başlattı.

Bozkurt İşareti Yapan Merih Demiral'a Soruşturma Açıldı
Okunma Süresi: 2 dk

Dün akşam oynanan Türkiye-Avusturya maçında milli futbolcu Merih Demiral gol sevincini "bozkurt" işaretiyle göstermişti. Maça damga vuran gol sevinci sonrası UEFA, milli futbolcumuz hakkında soruşturma başlattı.

UEFA'dan Resmi Açıklama: Soruşturma Başlatıldı

UEFA'dan yapılan açıklamada, "2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu Avusturya-Türkiye karşılaşmasıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın iddia edilen uygunsuz davranışları nedeniyle UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır. Konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde daha detaylı bilgi verilecektir" denildi. Bu açıklama, futbol dünyasında geniş yankı uyandırdı.

Merih Demiral'ın Açıklaması: "Türk Olduğum İçin Gurur Duyuyorum"

Maçtan sonra büyük yankı uyandıran gol sevinci hakkında konuşan Merih Demiral, "Manası, gol sevincinde öyle yapmam tribünlerde de gördüm. Hepimiz Türküz, Türk olmaktan da gurur duyuyorum, bunu her seferinde de belirtiyorum. O yüzden gol sevincini de öyle yaptım. Gayet normal, Türk taraftarlarımız da bizimle gurur duyuyor. İnşallah yapmaya devam ederiz. Herhangi bir mesaj yok, sadece ne kadar gururlu ve mutlu olduğumu göstermek istedim" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, taraftarlar arasında büyük destek gördü.

Alman Gazetesi Bild'den Skandal Yorum: Merih Demiral'a Sert Eleştiriler

Maç sonunda yaptığı bozkurt işaretiyle gündeme gelen Merih Demiral'a Almanya'da yayın yapan Bild gazetesi de saldırdı. Merih Demiral'ın sevinci için "Faşist Kurt selamı" başlığını atan Alman gazetesi, kendi yakın tarihlerini unutarak milli futbolcumuzun yaptığı hareketi "Aşırı sağcı kutlama" şeklinde yorumladı. Bu yorum, sosyal medyada büyük tepki topladı ve Bild gazetesine karşı eleştirilerin artmasına neden oldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan Destek: "Merih'e Sahip Çıkıyoruz"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Merih'e yönelik açılan soruşturma hakkında bir paylaşım yaptı. Bakan Bak, "Uzun uzun yazmaya gerek yok. Merih bizim gururumuz, ona sahip çıkıyoruz" notuyla bir paylaşım yaparak milli yıldıza sahip çıktı. Bakanın bu desteği, spor camiası ve halk tarafından takdirle karşılandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bolu TEM’de Feci Kaza: 1 Ölü, 2 Yaralı

Bolu TEM’de Feci Kaza: 1 Ölü, 2 Yaralı