Soğan Türk mutfağında neredeyse her yemekte kullanılıyor ve direkt olarak da bolca tüketiliyor. Türk mutfağının baş malzemelerinden bir tanesi olan soğanın tüketilmesinin faydalı olduğunu ancak sınırlı tüketimle bunun mümkün olduğunu belirten Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle ev hanımlarının soğanın tüketimi ve kullanımı konusunda bazı hatalar yaptıklarını açıkladı.
Ev hanımlarının soğanı direkt olarak yemeklerin içerisine atmadıklarını ve kavurduktan sonra yemeklere eklediklerini belirten Karatay, yüksek C vitamini kaynağı ve antioksidan olan soğanın kavrulması durumunda vitaminlerinin azaldığını açıkladı.
Soğanın kavrulmadan yemeklere eklenmesinin faydalarını korumak için daha iyi yöntem olduğunu belirten Karatay, özellikle soğanı çok fazla kavurmanın faydalarını alıp götürdüğüne işaret etti.
Karatay: Mutlaka Tüketin
Prof. Dr. Canan Karatay, soğanın tüketiminin sadece belirli yemeklerle değil doğrudan tüketilmesinin de vücut için faydaları olduğunu belirterek bu faydalar arasında cilt sağlığından sindirim sağlığına kadar birçok fayda olduğunu belirtti.
Soğanın midede oluşabilecek sağlık sorunlarını önleyebileceğini ve kabızlığı giderebileceğini belirten Karatay, içerdiği B vitaminleri bakımından zengin olan soğanın metabolizma sağlığına da faydalarının olduğunu açıkladı.