Son 10 yılda kalp krizi ve çeşitli kalp hastalıklarından ölümler dünyada en çok ölüm sebepleri arasında ilk sırada yer almaya devam ederken, kalp hastalıkları nedeniyle yaşanan ölümlerin birçoğunun önüne geçmek mümkün. Beslenme ve yaşam tarzı üzerinde yapılacak basit değişimler sonucunda kalp hastalıklarından korunmak büyük ölçüde mümkün olsa da, yaşam tarzımız giderek daha kötü hale geliyor ve kalp hastalıkları için risk artıyor.
Prof. Dr. Aydın Yıldırım, kalp hastalıklarından korunmak için günlük olarak tüketilen tuz miktarının azaltılması gerektiğini, yemeklerden alınan tuza ilave olarak tuz kullanılmaması gerektiğini belirterek, tuz kullanımının kalp hastalıklarına neden olan faktörlerden bir tanesi olduğuna dikkat çekti.
Kadınların Kalp Hastalığına Yakalanma Riski Daha Fazla
Prof. Dr. Aydın Yıldırım, kadınların erkeklere göre daha fazla kalp hastalığına yakalandıklarını ve risklerinin daha fazla olduğunu belirterek, tuz tüketiminin azaltılması ve sigara kullanımının sonlandırılması sayesinde riskin büyük oranda azalabileceğine değindi.
Yıldırım, sigaranın önlenebilir hastalıklar için en büyük risk faktörü olmaya devam ettiğini belirterek, sigara kullanımının kalp ve damar sağlığı açısından en büyük ilk risklerden olduğuna değindi.