Giderek artan kanser ve çeşitli sağlık sorunlarının önlenmesi için dünyada her yıl milyarlarca dolar harcanıyor, çok sayıda gıda ve besin maddesi test ediliyor. Kanseri önleyici gıdalar ve şifalı bitkiler araştırmalara her geçen gün daha fazla konu ediliyor.
Kanseri önleyen, doğal antioksidan kaynağı yiyecekler arasında öne çıkan birkaç gıda her gün tüketilmesi gereken yiyecekler arasında listede başı çekiyor. İşte o yiyecekler...
Yaban Mersini
Yaban mersini doğal antioksidan kaynağı olmasının yanında kan şekerini dengeleyen, özellikle kanser engelleyici olarak bilinen şifalı meyveler arasında yer alıyor. Yaban mersininin tek faydası kanser önleyici olmasıyla değil aynı zamanda tansiyonun normal aralıkta tutulması, kalp ve damar sağlığının korunması, retina sağlığının korunması ve mide bağırsak gibi organların işleyişinin düzgün sağlanmasına yardımcı olduğu biliniyor.
Somon
Somon balığı faydaları saymakla bitmiyor. Çoğu balıktan daha faydalı olan somon balığı içerisinde bulunan zengin protein oranı ve yağ içeriğinin az olmasıyla ön plana çıkarken, balık çeşitleri arasında en faydalı balıklar arasında ilk sırada yer alıyor.
Somon balığı faydaları arasında kanser önleyici etkisinin olması bilim dünyası tarafından gösterilen en faydalı etki olarak karşımıza çıkmakta. Bunun yanında somonun faydaları arasında göz sağlığının korunması ve iyileştirilmesi, cilt sağlığının korunmasına yönelik faydalı bir balık olması öne çıkan etkiler arasında.
Somon balığının bir diğer faydası ise antienflamatuar yani iltihap önleyici olması.
Kuruyemişler
Kuruyemişler doğru ve kararında tüketilmemesi durumunda tansiyon ve kalp damarlarında yağlanmaya neden olabilecek yiyecekler arasındadır. Bilim dünyasınca yapılan çalışmalarda doğru tüketilen kuruyemişlerin faydaları ise saymakla bitmiyor.
Badem, antepfıstığı ve akla gelebilecek birçok tür kuruyemişin kalp damar sağlığına faydalarının olduğu tespit edilmiş durumda. Kuruyemişler günde bir avuç tüketilecek şekilde doğru tüketildiği zaman çeşitli kanser türlerinin önlenmesi gibi faydalara sahip.
Enerji verici etkilerinden dolayı kuruyemişler, gün içerisinde yaşanan yorgunluk ve halsizliğe iyi gelir. Tırnak ve saç sağlığının iyileştirilmesinde önemli yere sahiptir.