Bipolar bozukluğun belirtilerinin her zaman doğru teşhisle sonuçlanmayabileceğini ve hastalığın iki ucu olduğunu belirten psikologlar, hastalığın manik ve depresif dönem olmak üzere farklı dönemleri olduğunu ve hastaların her dönem kendilerinde farklı belirtiler hissedebildiklerini açıkladı.
Ailesinde bipolar bozukluk tanısı olan hastaların olması durumunda hastalık riskinin daha yüksek olduğuna değinen psikologlar, bipolar bozukluğun kalıcı olarak tedavi edilmesinin mümkün olmadığını ancak terapiler ve hastalık için özel geliştirilmiş ilaç destekleri sayesinde hastaların ömür boyunca yaşamlarına normal devam edebileceklerine değindi.
Tedaviyi Aksatmamak Önem Taşıyor
Uzman Klinik Psikolog Aysu Çelenoğlu, bipolar bozukluk tanısı alan hastaların sadece kendileri için değil yakın çevrelerinin de sağlığı adına tedavilerini aksatmamaları ve mevcut ilaç ve terapi tedavilerine ara vermemeleri gerektiğini belirtti. Çelenoğlu, bu hastalığın ülkemizde ve tüm dünyada yaygın olduğunu ve milyonlarca hasta bulunduğunu belirterek, "Hastalıkla yaşayan milyonlarca insan var ve tedavi olunması halinde normal yaşamlarına devam edebiliyorlar" dedi.
Bipolar bozukluğun manik döneminin riskli olabileceğine değinen Çelenoğlu, "Bu dönemde harcamalar artabilir, kişi yaptıklarının farkına varmayabilir" diye konuştu.