weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Gündem Gram altın tarihi bir zirveye ulaştı: Altın fiyatlarındaki artışın sebepleri neler?

Gram altın tarihi bir zirveye ulaştı: Altın fiyatlarındaki artışın sebepleri neler?

Gram altın, tarihi bir rekorla 2.614 TL seviyesine çıktı. Aynı zamanda, Dolar/TL kuru da 33 TL’yi geçerek yükseliş trendini devam ettirdi. Peki altının bu ani yükselişinin sebebi nedir? İşte tüm detaylar...

Gram altın tarihi bir zirveye ulaştı: Altın fiyatlarındaki artışın sebepleri neler?
Okunma Süresi: 2 dk

Geçtiğimiz günlerde Donald Trump'a yapılan suikast girişimi dünya ekonomisini alt üst etti. Trump'ın 5 Kasım'da yapılacak seçimlerde kazanması bekleniyor. Yatırımcılar ise bunu ticaret savaşı ve yeni dünya düzeni olarak karşıladılar. Bu yüzden, en güvenilir yatırım olan altını tercih ettiler.

Gram Altın Zirve Yaptı

Gram altın, tarihi bir zirve yaparak 2.614 TL değerine ulaştı. Aynı zamanda, Dolar/TL kuru da 33 TL seviyesini geçerek yükseliş trendini devam ettiriyor.

Ekonomistler Donald Trump'a suikast girişiminin global sonuçlara yol açabileceğini ifade ediyor. “ABD’deki iç karışıklıklar, savaş olasılığı ve yeni bir dünya düzenine geçiş potansiyeli, tüm dünya ekonomisini sarsabilir.” şeklinde görüş bildiriliyor.

Rusya ve Çin Arasında Gerginlik

Trump'ın tekrar başkan seçilmesi halinde, Rusya ve Çin arasında gerginliğin tekrar piyasayı etkileyebileceği ve bu durumun 3. Dünya Savaşı'nın çıkmasına sebep olabileceği öngörülüyor. "Dışişleri Bakanı Fidan'ın ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. Dünya Savaşı hakkında yaptığı açıklamalara dikkat çekiliyor. Savaşın tetiklenmesi altının fırlamasına sebep olabileceği belirtliyor."

Yatırımcıların, altını bir sığınak olarak görmeye başlaması öngörülüyor. Ekonomistler, “Altında yükseliş sürebilir. Fakat yatırımcıların son derece dikkatli olmaları, kredi ile işlem yapmaktan kaçınmaları ve borç alarak yatırım yapmamaları gerektiği” konusunda uyarıyor.

FED’in Faiz Politikaları

Ekonomi uzmanları, seçimlerin FED’in faiz politikalarını değiştirmeyeceğini vurgularken, Haziran ayında enflasyonun düşük gelmesi sebebiyle eylül ayında faiz indiriminin kaçınılmaz olduğunu belirtiyor.

Dünya piyasaları, Trump’ın seçimleri kazanma ve ticari savaşların yeniden başlatma olasılığına karşı ihtiyatlı bir tutum sergiliyor. Altın ve Bitcoin gibi güvenli liman olarak görülen varlıklara talep artıyor, yatırımcılar ise yaklaşan dönemde meydana gelebilecek olayları dikkatle izliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Altın piyasası güvenilir bir liman olmaya devam edecek mi?

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İşCep Antivirus Aktiftir Ne Demek?

İşCep Antivirus Aktiftir Ne Demek?