weather
27°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
KAPALI
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Gündem Gebze’de CHP Mitingi Başladı… Özel Ne Dedi!

Gebze’de CHP Mitingi Başladı… Özel Ne Dedi!

CHP'nin Kocaeli Gebze'deki 'Geçinemiyoruz Mitingi'nde yurttaşlar meydanları doldurdu ve hükümete sert mesajlar verdi. Detaylar ve Özgür Özel'in çarpıcı açıklamaları için okumaya devam edin.

Gebze’de CHP Mitingi Başladı… Özel Ne Dedi!
Okunma Süresi: 3 dk

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Kocaeli Gebze'de düzenlediği 'Geçinemiyoruz Mitingi' ile yurttaşların asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam beklentisini meydanlara taşıdı. CHP, bu talepleri siyasetteki normalleşme süreci kapsamında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birebir görüşmelerde dile getirmiş ancak olumlu bir karşılık alamamıştı.

Özgür Özel Çağrı Yapmıştı

CHP lideri Özgür Özel, Mehmet Şimşek ile Yalçın Karatepe arasındaki görüşmeyi anlatarak iktidarın ekonomi politikalarını eleştirmiş ve "Bütün geçinemeyenleri 30 Haziran'da Kocaeli'ne bekliyoruz" çağrısında bulunmuştu.

Yurttaşlar Alanı Doldurdu

Kapılar saat 15.00'ten itibaren açıldı ve yurttaşlar Kocaeli Gebze Kapalı Pazar Alanı’nı doldurmaya başladı. Çok sayıda kişi ellerinde pankartlarla alana girerek geçim sıkıntılarına dikkat çekti.

Katılımcılar Söz Aldı

Binlerce kişinin katıldığı mitingde katılımcılar da söz aldı. Öğrenciler adına konuşan Yusuf Avşar, liseden iki hafta önce mezun olduğunu belirterek, babasının emekli olması gereken yaşta eğitimi için çalışmaya devam ettiğini anlattı. Avşar, "Evet çalışıyoruz çünkü geçinemiyoruz. Yıllardır parasız eğitim talebinde bulunuyoruz. Bir kitabı nasıl alırız diye düşünmek yerine ne yer ne içeriz diye düşünüyoruz" dedi…

CHP Lideri Kürsüde: İktidara 'Zam' Mesajı

Saat 17.30'da Özgür Özel kürsüye çıktı ve yurttaşlara seslendi. Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

- "Sesinizi yükselttiniz, hoş geldiniz. Yoksulluğa alışmayı kabul etmeyenler burada. Burada kim varsa tek bir dertleri var: Geçinememek. Hakkımızı almadan durmayacağız. Enflasyon eziyor, zam gelmiyor. Yazıklar olsun böyle düzene. Bu düzen büyük bir yoksulluk, büyük bir açlık getirmiştir."
- "Sokaklar, meydanlar bizimdir. Güvencesizliğe alışın diyorlar, alışmayacağız. Refah payını almak emekçinin hakkıdır. Yok öyle işine gelince sabır, işine gelince direnç istemek. Söz veriyorum, emekli maaşı 1 asgari ücret olana kadar durmayacağız. Kademeyi de, stajı da konuşacağız... Hep beraber başaracağız. Herkesin derdini dile getirmeden buradan ayrılmayacağız. Türkiye işçi sınıfı hakkını size bırakmayacak. Çiftçilerin de yanındayız. Doyurmak için önce doymak gerek."
- "Adaletli bir vergi sistemi istiyoruz. Maaşlar hesaplama yüzünden ay ortasında erimeye başlıyor."

AKP'ye Gri Liste Tepkisi

- "Gri listeden çıktığımızı ilan ettiler. Sanki gri liste Ecevit'ten, Özal'dan, Demirel'den kalmış gibi anlatıyorlar. Bugün güç bela gri listeden çıkılınca bunu başarı gibi anlatıyorlar. Gri liste dediğin Burkina Faso'dur, Suriye'dir... Kara para cennetinin olduğu ülkelerdir. Bunu başarı diye anlatanlara yazıklar olsun."

İstenen Asgari Ücret Rakamını Açıkladı

- "Asgari ücret verildiği günden bugüne neredeyse 4 bin lira kaybetti, bugünkü 17 bin lira o günkü 13 bin lira. Asgari ücrete en az enflasyon kadar zam istiyoruz. En az enflasyon kadar artış istiyoruz. 25 bin liranın altındaki asgari ücreti asla kabul etmiyoruz."
- "Emekliye bir asgari ücret alana kadar mücadeleye söz mü, yandaşa değil esnafa can suyu verilene kadar mücadeleye söz mü?"

Erken Seçim Açıklaması!

- "Biri çıkmış '4 yıl seçimsiz bir dönem', biri çıkmış 'Erken seçim istemek hainliktir' diyor. Bu meydandan şu sesi duyun, 'Geçinemiyoruz.' Size uyarım şudur: Geçim olmazsa seçim olur!"

Yurttaşların Tepkisi

Özel'in konuşması sırasında meydanda 'Hükümet istifa', 'Vergide adalet' ve 'Geçinemiyoruz' sloganları atıldı.

Ne Olmuştu?

CHP’nin asgari ücretlinin ara zam talebini hükümete duyurmak için düzenlediği ‘Geçinemiyoruz Mitingi’nin nerede yapılacağı MYK toplantısında kararlaştırılmıştı. Nüfusunun önemli bir bölümü asgari ücretle geçinen bir işçi kentinde yapılması üzerinde durulmuş ve mitingin Gebze'de yapılmasına karar verilmişti. Mitingde yalnızca asgari ücretle yaşamını sürdürenlere yönelik değil, emeğiyle geçinmeye çalışan tüm kesimlere hitap edilmesi bekleniyordu. Özgür Özel'in, geçinemeyenlerin sesini duyurmak için hükümete baskı yapması bekleniyordu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sakarya'da Araçlara 120 Bin TL Ceza Yazıldı

Sakarya'da Araçlara 120 Bin TL Ceza Yazıldı