Birçok insanı etkileyen hastalıklardan biri de göz kuruluğu olur. Bu bağlamda göz kuruluğu belirtileri yoğunlukla araştırılır. Göz kuruluğu durumunda ışığa karşı duyarlılık, bulanık görme, kızarıklık, yanma, batma ve kaşıntı gibi durumlar ortaya çıkar. Genel olarak gözyaşı üretiminin düşmesi ya da gözyaşı buharlaşmasının yükselmesi nedeni ile oluşur. Diğer yandan iltihaplı göz kapağı bezleri de buna yol açar.
Göz Kuruluğu Belirtileri Nelerdir?
Çok sayıda insanın muzdarip olduğu sorunlardan biri de göz kuruluğu olmaktadır. Bu nedenle de göz kuruluğu belirtileri sık olarak sorgulanır. Göz kuruluğu çeşitli durumlar ile kendini belli eder. Sağlığı olumsuz anlamda etkiler ve yaşam kalitesini düşürür. Göz kuruluğu belirtileri arasında ilk sırada gece araç kullanımında zorluk, tahriş nedeni ile göz yaşarması, lens takmada zorluk öne çıkar. Tabii ki, göz kuruluğu durumunda sadece bu belirtiler görülmez. Farklı belirtiler de ortaya çıkar. Bunlar ise göz kızarıklığı, ışığa duyarlılık, gözlerin içinde ya da çevresinde yapışkan ve saydam salgı, göz yorgunluğu, bulanık görme, yanma, batma ve kaşıntı hissiyatı şeklindedir. Bu tür durumlarda tıbbi yardım almak üzere göz doktoruna başvurulması gerekir.
Göz Kuruluğu Nedenleri Neler?
Kişiler göz kuruluğu belirtileri kadar bu hastalığa neyin katkıda bulunduğunu da öğrenmek isterler. Bundan dolayı göz kuruluğunun nedenleri de yoğun olarak araştırılır. Bu hastalık, sağlıklı gözyaşı filmini bozan etmenler nedeni ile ortaya çıkar. Gözyaşı filmi işlevinin bozukluğu da yine bazı durumlardan kaynaklanır. Alerjik göz hastalıklarına sahip olmak, iltihaplı göz kapağı bezleri, bazı kronik hastalıklar, hormonal değişimler göz kuruluğu yapar. Öte yandan lazer göz ameliyatından kaynaklanan kornea sorunları, yüksek tansiyon, doğum kontrol hapları, akne ve bazı ilaçlar da bu soruna katkıda bulunur. Tiroit sorunları, vitamin eksikliği, yaşlanma, lupus ve romatizma da göz kuruluğuna yol açabilir. Hastalığın nedenleri bu şekildedir.