weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Dünya Putin’den Batı’ya Net Mesaj: "Nükleer Silah Kullanımına Hazırız"

Putin’den Batı’ya Net Mesaj: "Nükleer Silah Kullanımına Hazırız"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı’yı uyardı: Hava ve uzay saldırılarına karşı nükleer silah kullanımı değerlendirebilir. Ayrıntılar haberimizde!

Putin’den Batı’ya Net Mesaj: "Nükleer Silah Kullanımına Hazırız"
KAYNAK: İHLAS HABER AJANSI
Okunma Süresi: 2 dk

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünya gündemini sarsacak bir açıklama yaparak Batılı ülkeleri uyardı. Rusya Güvenlik Konseyi ile yaptığı toplantıda nükleer caydırıcılık konusunu ele alan Putin, Rusya’ya yönelik olası bir hava veya uzay saldırısında nükleer silah kullanma seçeneklerini değerlendirdiklerini belirtti. Toplantıya üst düzey yetkililerle birlikte, Rusya’nın savunma ve güvenlik birimlerinden kilit isimler katıldı.

NÜKLEER STRATEJİ YENİLENİYOR

Putin, yaptığı açılış konuşmasında, Rusya’nın nükleer caydırıcılık politikasının güncellendiğini ve yeni askeri doktrinin belirlendiğini söyledi. Bu belge, nükleer silahları olmayan bir devletin, nükleer bir devletin desteğiyle Rusya’ya karşı saldırı gerçekleştirmesi durumunda Rusya’nın bunu "ortak saldırı" olarak değerlendireceğini açıkça ifade ediyor. Rusya’nın nükleer stratejisinde yapılan bu güncelleme, küresel dengeleri etkileyebilecek önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor.

HAVA VE UZAY SALDIRILARINA NÜKLEER YANIT

Putin, hava ve uzay saldırıları gibi tehditler karşısında Rusya’nın nükleer silah kullanabileceğini vurguladı. Özellikle büyük çaplı fırlatmalar veya devlet sınırlarını ihlal eden saldırı senaryolarında, nükleer yanıtın gündeme alınabileceğini belirtti. Bu kapsamda, hipersonik füzeler, insansız hava araçları ve seyir füzeleri gibi modern askeri tehditlerin, Rusya’nın nükleer stratejisinde önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

BELARUS'A YAPILACAK SALDIRILARA DA NÜKLEER YANIT VERİLECEK

Putin, ayrıca Rusya’nın Belarus ile olan stratejik ortaklığına da dikkat çekerek, Belarus’a yapılacak olası bir saldırının da nükleer karşılık bulabileceğini belirtti. Bu konuda Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile tam bir mutabakata varıldığını söyleyen Putin, "Birlik Devleti" kapsamında, hem Rusya hem de Belarus’un güvenliğini garanti altına almak için nükleer silah kullanma haklarını saklı tuttuklarını vurguladı.Putin, son olarak nükleer caydırıcılık politikasının genişletildiğini ve askeri tehditler listesinin güncellenerek daha kapsamlı bir hale getirildiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
27 Eylül 2024 BİM Aktüel Kataloğu! Yeni İndirimler ve Ürünler Sizi Bekliyor!

27 Eylül 2024 BİM Aktüel Kataloğu! Yeni İndirimler ve Ürünler Sizi Bekliyor!