weather
27°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
KAPALI
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Dünya Moskova'da Müzik Salonuna Terör Saldırısı

Moskova'da Müzik Salonuna Terör Saldırısı

Moskova Konser Salonunda Terör Saldırısı: Ölü ve Yaralılar Var... İşte Ayrıntılar..

Moskova'da Müzik Salonuna Terör Saldırısı
Okunma Süresi: 3 dk



The Guardian haberine göre Moskova'nın ünlü Crocus City Müzik Salonu'nda gerçekleşen korkunç bir terör saldırısı, Rusya'yı sarsarak en az on iki kişinin ölümüne ve birçok kişinin yaralanmasına neden oldu. Saldırı, kamuflaj giysili ve otomatik silahlarla donatılmış saldırganlar tarafından gerçekleştirildi. Görgü tanıklarının ve medya raporlarının aktardığına göre, saldırganlar konser salonunun girişinde ateş açtı ve ardından bina içinde patlayıcılar kullanarak yangına yol açtı.

MÜZİK SALONU ALEVLER İÇİNDE KALDI

Olay yerinden gelen fotoğraflar, müzik salonunun alevler içinde kaldığını gösterirken, saldırı anına dair videolar, en az dört silahlı saldırganın otomatik silahlarla ateş açtığını ve panik içindeki insanların hayatlarını kurtarmak için kaçıştığını gözler önüne serdi. Bir videoda, üç adamın kamuflaj giysileri içinde ve tüfeklerle donanmış halde, konser salonunun lobisinde yerlere serilmiş bedenlere yakın mesafeden ateş ettiği görüldü.

Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin, yaşananları " büyük bir trajedi" olarak nitelendirerek, olay yerine en az 50 ambulansın sevk edildiğini açıkladı. Yetkililer, saldırıya beş kişinin katılmış olabileceğini belirtti. Rus medyasına göre, olay yerine çevik kuvvet birimleri gönderildi ve insanlar tahliye edildi.

PARİS BATACLAN SALDIRISINI HATIRLATTI

Bu saldırı, Avrupa'da yaşanan en kötü terör eylemlerinden biri olan 2015 Paris Bataclan saldırısını anımsattı. Ruslar için bu olay, 2002'de Moskova'da bir tiyatroda rehinelerin alındığı Nord Ost terör saldırısının acı hatıralarını da canlandırdı. Rus haber ajansı 112, ölü sayısının 40'a kadar yükseldiğini ve 100'den fazla kişinin yaralandığını bildirdi.

Saldırının ardından, yetkililer ve acil servis çalışanları, bina bodrumunda sığınan 100 kişiyi tahliye etti. Görgü tanıkları, saldırganların en az beş kişi olduğunu ve sakallı olduklarını belirtti. Saldırganların eğitimli ve deneyimli savaşçılar gibi hareket ettiği, bina girişindeki güvenlik görevlileri ve orada bulunan insanları öldürdükleri ifade edildi.

Rus yetkililer, son zamanlarda Ingushetia bölgesinde silahlı İslamcı militanlara karşı bir dizi baskın düzenlemiş, bu baskınlar sırasında polis ile militanlar arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı. Batılı ülkeler, özellikle ABD, Rusya'daki büyük toplantılara katılmama konusunda vatandaşlarını uyararak, Moskova'da büyük toplantıların hedef alınabileceği konusunda istihbarat aldıklarını belirtmişti.

Bu trajik olay, Rusya ve uluslararası toplum için derin endişelere yol açarken, güvenlik önlemlerinin ve terörle mücadele stratejilerinin gözden geçirilmesini zorunlu kılıyor.

Moskova'da Konser Salonunda  40 Kişi Hayatını Kaybetti

Rusya'nın başkenti Moskova'da, "Crocus City Hall" adlı konser salonunda yaşanan silahlı saldırıda en az 40 kişi öldü. Saldırı, alışveriş merkezinden sonra konser salonuna geçen en az üç silahlı saldırgan tarafından gerçekleştirildi. Saldırganlar, konser salonunda etrafa ateş açtı ve bir el bombası attı, bu da salonda yangına neden oldu. Olay yerine çok sayıda güvenlik gücü sevk edildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, bu terör saldırısının tüm dünyanın kınaması gerektiğini belirtti ve Moskova'da hafta sonu yapılacak tüm toplu etkinlikler iptal edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emekli Bayram İkramiyesine Zam Gelecek mi?

Emekli Bayram İkramiyesine Zam Gelecek mi?