weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Dünya Avrupa Birliği Rusya'ya yaptırım Paketleri Hazırlıyor

Avrupa Birliği Rusya'ya yaptırım Paketleri Hazırlıyor

Okunma Süresi: 2 dk

Avrupa Birliği (AB), Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik devam eden saldırganlığına karşı önemli bir adım atarak, 13. yaptırım paketini onaylama yolunda ilerliyor. AB Dönem Başkanı Belçika'nın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, AB ülkelerinin büyükelçilerinin bu paket üzerinde prensipte anlaşmaya vardığı belirtildi. Bu paketin, AB tarafından onaylanan en geniş yaptırım paketlerinden biri olduğu vurgulanarak, 24 Şubat'ta resmen onaylanacağı kaydedildi. Bu tarih, Ukrayna'daki savaşın başlamasının ikinci yıl dönümüne denk geliyor, bu da yaptırım paketinin zamanlamasının sembolik bir öneme sahip olduğunu gösteriyor.

PUTİN'İ BİR SAVAŞ MAKİNESİ OLARAK GÖRÜYORLAR

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, 13. yaptırım paketine ilişkin anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Von der Leyen, "Putin'in savaş makinesini zayıflatmaya devam etmeliyiz" diyerek, AB'nin Ukrayna dolayısıyla Rusya'ya uyguladığı yaptırım listesindeki kişi ve kuruluş sayısının 2 bini bulduğunu ve Rusya'nın insansız hava araçlarına erişimini daha da azalttıklarını belirtti. Bu açıklama, AB'nin Rusya'ya karşı aldığı tutumun sadece ekonomik değil, aynı zamanda askeri ve teknolojik boyutları da olduğunu gösteriyor.

Yeni yaptırım paketinde, yaptırım listesine 200'e yakın kişi ve kuruluşun eklenmesi bekleniyor. Bu, AB'nin Rusya'ya karşı uyguladığı baskının artarak devam ettiğini gösteren bir gelişme. Yaptırımların detayları henüz paylaşılmamış olsa da, bu paketin Rusya üzerindeki baskıyı artıracağı ve belki de savaşın seyrini etkileyebileceği düşünülüyor.

AB, şimdiye kadar Rusya'ya yönelik 12 yaptırım paketi yürürlüğe koydu. Bu yaptırımlar, ticaret, finans, sanayi, teknoloji, ulaşım, çift kullanımlı ve lüks ürünleri de içeren geniş bir yelpazeye yayılıyor. Özellikle deniz yoluyla taşınan ham petrol ile bazı petrol ürünlerinin Rusya'dan AB'ye ithalatına yönelik yasak, bazı Rus bankalarının uluslararası ödeme sistemi SWIFT'ten çıkarılması ve çok sayıda yayın kuruluşunun faaliyetlerinin askıya alınması gibi önlemler, Rus ekonomisine önemli darbeler vuruyor.

Bu yaptırımların amacı, Rusya'yı Ukrayna'daki savaş politikalarını yeniden değerlendirmeye zorlamak ve bölgede barışın sağlanmasına katkıda bulunmak. Ancak, bu yaptırımların uzun vadeli etkileri ve Rusya'nın bu baskılara nasıl tepki vereceği henüz belirsiz. Uluslararası toplum, bu gelişmeleri yakından izlerken, AB'nin birliğini koruyarak ve kararlı adımlar atarak bölgesel ve global güvenliğe katkıda bulunma çabası devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Reddit Hisse Satışı Yapmaya Hazırlanıyor: Dünyanın En Büyük Sosyal Ağ Platformu

Reddit Hisse Satışı Yapmaya Hazırlanıyor: Dünyanın En Büyük Sosyal Ağ Platformu