weather
8°
Instagram
Facebook
X
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Dürzü Ne Demek?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dürzü Ne Demek?
Okunma Süresi: 2 dk

Dürzü Ne Demek?

Dürzü ne demek sorusu hem böyle bir mezhep inancının olması hem de hakaret anlamında kullanılmasından dolayı sorulmaktadır. Türkçede dürzü, hakaret anlamında kullanılır. Ancak “dürzü” kelimesinin Dürzilikten geldiğine dair bir rivayet de vardır. Muhammed İsmail al-Darzi tarafından kurulan bir dini inanç olan Dürziliğe inananlara Dürzi dendiğinden, kelimenin buradan geldiği düşünülmektedir. Nitekim Türkçede tam karşılığı yoktur.

Dürzü Argoda Ne Demek?

Dürzü kelimesinin anlamı tam olarak yoktur. Lübnan’da bulunan bir topluluğa verilen isim olduğundan kelimenin buradan geldiği düşünülmektedir. Bundan dolayı dürzü argoda ne demek sorusunun tam anlamı bulunmamaktadır. Sadece hakaret ve aşağılama anlamında kullanıldığı bilinmektedir. Ayrıca Dürziliğin kabul edilmediği topluluklar tarafından aşağılanmış ya da hiçe sayılmış olmasından kaynaklı olarak da bu kelime sövgü anlamında kullanılıyor olabilmektedir. Dürzü argoda ne demek diye düşünenler muhtemelen net bir bilgiye ulaşamazlar. Nitekim böyle bir kelime Türkçede yoktur ve Arapçadan alınan bir kelime olmasına karşılık sadece kurucusundan ötürü Dürzilik mezhebine verilen ad olmaktadır. Özellikle Suriye ve Lübnan bölgelerinde bu topluluğun mensuplarına rastlamak mümkündür. Yine İslamiyet’in anlaşıldığı şekilde yaşandığı ve kişinin bireysel algısına göre kurulan bir topluluk olmaktadır.

Dürzü Küfür mü?

Dürzü kelimesi sadece bir din topluluğu tarafından yayıldığı düşünüldüğünde küfür olmamaktadır. Ancak dürzü küfür mü sorusunu argo tabirinde ele alırsak küfür değil hakaret demek doğru olacaktır. Nitekim hakaret çerçevesinde de anlamı tam bilinmeyen, sadece toplumun yüklediği anlam neticesinde kullanılan bir sözcük olmaktadır. Dürzü küfür mü diye düşünenler bunun bir küfür değil aşağılayıcı anlamda söylenen, tam karşılığı olmayan, Arapçadan dilimize geçen kelimelerden biri olduğunu bilmeleri yeterlidir. Zira konu hakkında pek bilgi bulunmamakla birlikte, sadece Dürzilik hakkında bilgi edinmek mümkündür. Yine de dürzü kelimesi hakaret anlamında kullanıldığından, etik değildir. Kırıcı ve aşağılayıcı anlamlarda söylenen bir sözcük olduğu için kullanılması uygun değildir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dildo Ne Demek?

Dildo Ne Demek?