Termal Suyun Faydaları

Termal suların sahip olduğu sıcaklık, kaslardaki gerilimin kısa sürede rahatlamasını sağlar ve bir çok hastalık için tamamlayıcı tedavi amaçlı önerilir.

Termal Sular Nelere İyi Gelir?

Termal su, 

  • Romotizmalara,
  • Ortopedik vakalara,
  •  Kireçlenmelere ve kas ağrılarına,
  • İltihaplanmalara,
  • Deri hastalıkları gibi zengin mineral içeriği sayesinde  bir çok hastalıkta tedavi edici özelliğine sahiptir. Termal su, ayrıca stres, yorgunluk gibi psikolojik faktörlerin azaltılmasında da yardımcı olur.

Termal Suda Ne Kadar Kalmalı?

Termal suda kalma süresi, genellikle, 15-20 dakika süreyle termal suda kalmak önerilir. Fazlası metabolizmayı gereğinden fazla hızlandır ve böylece kişi kendini çok fazla yorgun hisseder. 

Termal Su Kimlere İyi Gelmez?

Termal su, açık yarası olanlara , aşırı varislere, iltihaplı romatizmaların akut dönemlerine, ileri derece kalp ve tansiyon hastalarına iyi gelmez.

Termal İle Kaplıca Arasındaki Fark Nedir?

Çoğu zaman termal suları kaplıca ile karıştırmak söz konusu olabiliyor. Ancak termal suyun yeryüzüne çıkan ve çeşitli mineralleri içeren doğal sıcak suyu ifade eder. Kaplıca ise, termal suların yeryüzüne çıktığı insanlarınsa tedavi amaçlı kullanabildikleri doğal havuzlardır. Termal kaynağın çevresinde kurulan tesislere, termal kaplıca adı veriliyor. 

 

En İyi Şifalı Termal Su Nerede?

Türkiye'de termal su denince ilk akla gelen yerlerden bir tanesi kuşkusuz Pamukkale Travertenleridir. Dünya'nın en güzel örneklerinden bir tanesi olarak kabul ediliyor. Arkasından Yalova ve Afyonkarahisar en iyi şifalı termal su kaynakları arasında sayılabilir.

Termal Su Sonra Duş Alınır Mı?

Termal su banyosundan sonra duş almak, termal suyun şifasından yararlanma oranını aza indirger. Bundan ötürü termal su sonrasında en az 30 dakika uzanarak dinlenmelisiniz böylece cilt üzerindeki mineral birikintileri korunur ve vücut daha çok şifa alır.

Termal Su Ne Zaman Etkisini Gösterir?

Termal suda etkin bir kaplıca tedavisi görmek için öncelikle uzman doktorun yönlendirmesi gerekmektedir. İnsan vücudu 20 dk içerisinde gerekli olarak mineralli almaktadır. Fakat termal su vücutta etkisini 48 saat sonra kaybetmektedir. Ancak kronik rahatsızlıkların tedavisinde termal suyun faydalarını hissetmek daha uzun sürer.

İLGİLİ HABERLER