Sülük Tedavisinin Faydaları Nelerdir?

Sülük tedavisi insan vücudunda birden çok hastalığa iyi gelir.

Sülük Tedavisi Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Sülük tedavisinde, sülüğün kanı emmesi değil vücuda verdiği salgı onarıcı görevi yapar. Bu salgı kanın pıhtılaşmasını engeller ve yanı sıra ağrı kesici özelliği vardır. Özellikle iltihapları azaltarak kanı temizler. Ve bunun yanı sıra;

Tansiyonu dengeler

Kas gevşetici özelliği vardır

Bağışıklık sistemini düzenleme de önemli rol oynar

Romatizmal hastalıklara iyi gelir

Stres giderici özelliğinin yanı sıra sinir hücrelerini de tamir eder

Sülük Tedavisinden Sonra Vücutta Neler Olur?

Sülük tedavisinden sonra, sülüklerin geri çekildikleri bölgelerde kanamalar görülür. 6 ile 36 saat aralığında değişen bir kanamalar meydana gelir. Kanayan bölgeye bandaj konulmalı ki mikrop almaması için. Sülük tedavisinden sonra hafif kaşıntı ve kızarıklık olur lakin zamanla geçer bir durum.

Sülük Kaç Gün Sonra Etkisini Gösterir?

Sülük tedavisinin etkileri, genellikle tedaviyi takiben birkaç saat içinde başlar. Bazı kişilerde hemen rahatlama hissi verirken bazısında ise tedavinin etkisi birkaç gün sürebilir.

Sülüğün Cilde Faydaları Nelerdir?

Sülük tedavisi, sedef ve egzama gibi cilt hastalıkların da oldukça iyileştirme de rol oynar. Kan dolaşımını artırarak ciltteki gözenekleri açmasıyla beraber oksijen dağılımını sağlar ve yanı sıra cilt tonunu düzeltir. Ayrıca, sülük tedavisi ciltteki iltihaplanmaları azaltır ve akıbetinde cilt yaralarının daha hızlı iyileşmesinde yardımcı olur.

Sülük Öncesi Ne Yenmez?

Sülük tedavisi öncesinde, kişi aç olmamalıdır. Kişinin tansiyonu normal seyirde olması gerekir. Sülük tedavisi öncesi, vücuda krem, parfüm gibi kokulu ürünlerin kullanılmaması ve  sigaranın içilmemesi gerekir.

 

Sülük Tedavisinden Sonra Ne Yenmez?

 Sülük tedavisinden sonra,  tahıllı gıdalar, aşırı tatlı ekşi gıdalar ve baklagiller tercih edilmemelidir. İlk 24 saat protein ağırlıklı beslenme tercih edilmelidir ve  ilk 24 saat boyunca pansuman açılmamalı ve duşa girilmemelidir. Sülük tedavisinden sonra bolca su tüketilmelidir.

Sülük Tedavisi Kimlere Yapılmaz?

  • Gebe ve emziren kişilere.
  • Alerjisi olan kişilere.
  • Ciddi kansızlık olan kişilere
  • Kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilere.
  • Siroz hastalığı olan kişilere.
  • Kas güçsüzlüğü olan kişilere.
 
 

İLGİLİ HABERLER