Sinüzit Belirtileri

Sinüzit belirtileri arasında sayısız unsur yer alır. Burun tıkanıklığı, burun akıntısı, şiddetli baş ağrısı, kuru öksürük, boğaz ağrısı, boğazda yanma, yüz şişmesi, halsizlik, yüksek ateş, nefeste koku, gözlerde sulanma ve kulaklarda tıkanma gibi semptomlar sinüzit rahatsızlığı yaşandığını gösterir. En kısa sürede uzman bir hekime görünmek ve ilaç tedavisine başlamak gerekir.

 

Sinüzit Nereye Vurur?

Sinüzit nereye vurur sorusu akıllara şakakları getirir. Baş ağrısı bir anda nükseder ve şakaklarda gerginlik hissedilir. Göz altları da zaman içerisinde şişmeye ve morarmaya başlar. Tüm bu semptomları ise öksürük nöbetleri takip eder. Bahsi geçen her şikayet birkaç hafta sürebilir. Kişi tedaviye yanıt verirse akut sinüzit geçirmiş olur.

 

Sinüzit nereye vurur sorusunun bir başka yanıtı da boğazdır. Bademciklerde ağrıya neden olan bu rahatsızlık, yutkunurken zorlanma gibi belirtiler görmeye kadar ilerleyebilir. Bu yönüyle faranjitle de karıştırıldığı olmuştur ancak ikisi tamamen farklı hastalıklardır. Kişi rahatsızlığın ilk kısımlarından itibaren doktor tavsiyesi ile ilaç kullanmaya başlar ve bol sıvı tüketirse süreci gayet rahat atlatır.

 

Sinüzit Varsa Ne Yapmalı?

Sinüzit varsa ne yapmalı tabii ki uzman bir hekime gidilmeli ve tedavi olunmalıdır. Henüz yeni başlamış olan sinüzitin geçmesi için burun damlası, antibiyotik ve ağrı kesicilerden yararlanılır. Fakat antibiyotik kullanımı günümüzde azaltılmıştır. Gerçekten ciddi bir ağrınız yok ise doktor bu ilacı vermeyebilir. Hastalık ilerlediyse bu safhada antibiyotik türü ilaçlardan yardım alınacaktır.

 

Sinüzit varsa ne yapmalı sorusuna pratik bir yanıt daha vermek isteriz: Hasta kişi tuzlu su ile burnunu iki günde bir temizlemelidir. Alerjisi olan bir hastanın ise tamamen farklı yöntemler denemesi gerekebilir, bunu da en iyi bilen kişi yine uzman bir hekim olacaktır. Nasılsa evde iyileşirim diyerek doktora gitmemek ise sağlıklı bir karar değildir.

 

İLGİLİ HABERLER