Prostat Belirtileri

 Prostat belirtileri sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Erkek üreme sisteminin bir parçasıdır. Seminal kesecikleri, testisi ve cinsel organı kapsar. Mesanenin hemen alt kısmında ve rektumun ön bölümünde konumlanır. Üretrayı çevrelemektedir. Ceviz boyutunda bir bezdir. Meniye sıvı katan prostat, bunun idrar yoluna iletilmesine destek olur. Yaşlanma ile beraber erkeklerde prostat sorunları ortaya çıkar. Prostat belirtilerini ve tedavisini açıkladık.

 

Prostat Belirtileri Nelerdir?

Erkekler yaş aldıkça prostat büyümesi olabilir. Bu da ciddi problemleri beraberinde getirir. Bunlar arasında iyi huylu prostat hiperplazisi, prostatit ve kanser yer alır. Bunlar prostat belirtileri ile kendini gösterir. Prostat yaşla beraber büyüdüğü için içinden geçen idrar kanallarını sıkıştırır. İdrar yapmayı sağlayan organ idrar torbası olarak geçer ve kaslardan meydana gelen bir yapıdır. Prostat idrar kanalını sıkıştırdığı zaman idrar torbasının kasları genişlemiş olur. Bu durum karşısında kişilerde idrar akımı yavaşlayabilir. Çatallı idrar yapma, idrar sırasında damlama, kesik kesik idrar yapma, idrar sonrasında hala içeride idrar hissi gibi çok çeşitli prostat belirtileri gözlemlenir. Diğer belirtiler arasında sık idrara çıkma da yer alır.

 

Prostat Tedavisi Nedir?

Prostat belirtileri hakkında bilgi verdik. Peki, prostat tedavisi nasıl olur. İyi huylu prostat sorununda bazı yaşam tarzı değişiklikleri önerilir. Bununla birlikte ilaç ve hasta takibi de yapılır. Kimi vakalarda cerrahi tedavi gerekebilir. Prostat, doğal süreçte yaş aldıkça büyüyen bir organ olduğundan bunu önlemek maalesef ki, mümkün olmamaktadır. Fakat bu süreçte kişinin şikayetlerini minimize etmek ve hayat kalitesini artıran tedaviler uygulamak söz konusu olabilmektedir. Çoğunlukla hastanın tuvalet alışkanlıkları ve yaşam stiliyle alakalı düzenlemeler gerçekleştirilir. Gerekiyor ise ikinci adıma başlanır. Bu adım ise ilaç tedavisi şeklindedir. İlaç tedavisi, bireyin şikayetlerini minimize edecektir. İlaçlar ise prostatın yol açtığı tıkanma sorununa kesin çözüm sunar.

 

 

İLGİLİ HABERLER