Kalp Hastalığı Belirtileri  

Bilindiği gibi kalp hastalıkları, vücudun organlara kan ileten yapılar olan damarların tıkanması, daralması ve kireçlenmesi sonucu oluşan rahatsızlıklardır. Kalp hastalığı belirtileri kadınlarda ve erkeklerde farklı şekilde ortaya çıkabilir. Mesela erkeklerde en sık olarak göğüs ağrısı görülürken kadınlarda ise nefes darlığı, bulantı ve iştahsızlık ön plana çıkar. Diğer detayları açıkladık.

 

Kalp Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Birçok insan kalp hastalığı belirtileri hakkında bilgi edinmek ister. Göğüs ağrısı, hastalığın en yaygın belirtisidir. Sık olarak soğuk hava, ağır yemek, stres ve egzersiz gibi etmenlerin sonrasında gelişen bu durum, göğüs kafesinde yanma, ağırlık, baskı ve sıkışma ile kendini gösterir. Öte yandan kalp hastalığı belirtileri arasında nefes darlığı da sık şekilde ortaya çıkar. Genel olarak koşma ve yürüme esnasında hızlı soluma ve rahat nefes alamama olarak kendini belli eder. Kalp çarpıntısı da kalp hastalığı belirtileri listesinde yer alır. Kalp hızının ani biçimde yükselmesi ya da çok düşmesi halinde düzensiz kalp atışı görülür. Bayılma da en sık görülen kalp hastalığı belirtileri listesinde konumlanır.

 

Kalp Ritim Bozukluğu Belirtileri Nelerdir?

Vatandaşlar kalp hastalığı belirtileri hakkında araştırma yaparken kalp ritim bozukluğu belirtilerini de öğrenmek isterler. Bu da bir tür kalp hastalığı olarak bilinir ve toplumda son derece yaygındır. Ayrıca hastalığın diğer ismi ise aritmi şeklinde geçmektedir. Kalp ritim bozukluğunun en yaygın belirtileri arasında nefes darlığı göğüste ağrı ve basınç, baş dönmesi, enerji eksikliği ve kalp çarpıntısı yer alır. Bunlara ek olarak kalp ritim bozukluğu sadece bunlar ile de sınırlı değildir. Kalp ritim bozukluğunu gösteren durumlar arasında yorgun hissetme, güçsüzlük, göğüste rahatsızlık hissiyatı, nefes darlığı, sersemlik durumu, baş dönmesi ve çarpıntı da yer alır. Konuyla alakalı tüm detaylar bu şekildedir.

 

 

 

 

İLGİLİ HABERLER