Eşcinsel Ne Demek?

Eşcinsel ne demek sorusu cinsel tabirlerin yaygınlaşmasıyla kafa karıştırmaya başlamıştır. Eşcinsel, kendi cinsinden kişilerle cinsel ilişki kuran kimselerdir. Bazen sadece cinsel birliktelik için bir araya gelenler olsa da eşcinsel evliliğin yapılabilir olduğu ülkelerde birlikteliğini evliliğe kadar götürenler de mevcuttur. Kadınların kadınlarla ya da erkeklerin kendi cinsleriyle kurdukları ilişkilere eşcinsel ilişki denir.

 

Bir Kişinin Eşcinsel Olduğunu Nasıl Anlarız?

Eşcinsel kimseler çoğu zaman kendilerini belli edebildikleri gibi anlaşılmayanları da vardır. Örneğin; bir erkeğin kadın gibi davranması, bir erkeğe göre fazla kırılgan ve nazlı olması, erkeklerle buluşmaktan hoşlanması ve fantezilerinin bu yönde olması o kişinin eşcinsel olduğunu gösterir. Bir kişinin eşcinsel olduğunu nasıl anlarız sorusunun çeşitli cevapları olabilir. Örneğin; bir kadının erkek gibi davranması, ses tonunun erkeğe yakın olması, giyimini bu yönde yapması ve kadınlar hakkındaki sex içerikli yorumları o kadının da eşcinsel olduğunu gösterebilir. Ancak bazı kimseler bu cinsel yönelimlerini hiçbir şekilde belli etmeyebilirler. Bu da sonradan öğrenen çevreleri tarafından şok etkisi yaratabilir. Ayrıca bu durum doğuştan gelen bir istek de olabilmektedir. Bir kişinin eşcinsel olduğunu nasıl anlarız sorusunun cevabını merak edenler konu hakkında araştırma yapabilirler.

 

LGBT Neyi Amaçlıyor?

LGBT bir topluluğa verilmiş isimdir. 1900’lü yıllarda öne çıkmaya başlayan bu topluluk cinsel yönelim ayrımcılığına karşı olarak var olmuştur. Farklı cinsel tercihleri olan insanları tek çatı altında birleştiren bir gruptur. LGBT neyi amaçlıyor sorusu günümüzde değişkenlik göstermiştir. Son dönemlerde daha da yaygınlaşan travestiler ve çiftcinsellik tercihi olanları kapsamamaktadır. Bundan dolayı bu kesimler tarafından da kınanmaktadır. LGBT neyi amaçlıyor diye merak eden pek çok kişi vardır. GLBTT olarak adlandırılan hareket sonraki yıllarda kadına yönelik şiddet ve kadınların ikinci sınıf varlık olarak görülmesinden sonra “L” harfini başa almışlardır. Bu şekilde kadınlara karşı pozitif bakış açısı ve ayrımcılık yapılmıştır.

 

 

İLGİLİ HABERLER