Bolu’da Büyük Dolandırıcılık! Miras Kalan Evi Satmak İsteyen Aile 800 Bin Lira Kayıp Yaşadı

Bolu’da Yurt çifti, miras kalan evlerini satmak isterken 800 bin lira dolandırıldılar. Emlakçının tuzağına düşen aile, büyük bir mağduriyet yaşadı. İşte olayın detayları!

Bolu’da yaşayan İbrahim (31) ve Buse Yurt (26) çifti, 100 bin lira borçlarını ödemek için miras kalan evlerini satmak istediler. İzzet Baysal Mahallesi’nde bulunan 2+1, 100 metrekare büyüklüğündeki dairelerini satmak amacıyla bir emlakçıyla anlaşmaya vardılar. İ.K. adlı emlakçı, evi 1 milyon 800 bin liraya satacağını söyledi. Ancak gerçekler çok daha farklıydı.

EVİ 1 MİLYON LİRAYA SATTI, GERİSİ ORTADAN KAYBOLDU

Emlakçı İ.K., Yurt çiftinin evini bir vatandaş olan S.K.’ya 1 milyon lira karşılığında satmış gibi gösterdi. Tapu işlemleri için taraflar bir araya geldiğinde S.K., İbrahim Yurt’a 1 milyon lirayı elden teslim etti. Ancak kalan 800 bin liranın daha sonra verileceği söylendi. Mağdur olan aile, bu vaatlerin ardındaki acı gerçeği tapu işlemleri bittikten sonra öğrendi.

TAPU İŞLEMLERİ SONRASI ŞOK: “BİZ 1 MİLYON 800’E SATTIK DİYE BİLİYORDUK”

Buse Yurt, tapu işlemleri sonrasında kalan parayı almak istediğinde büyük bir şokla karşılaştı. Evi satın alan S.K., emlakçı ile 1 milyon liralık sözleşme yaptığını ve kalan paradan haberdar olmadığını belirtti. Emlakçının oyunu ortaya çıktığında ise İ.K. ortadan kayboldu. Buse Yurt, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle anlattı:

"Biz evimizi 1 milyon 800 bin liraya sattığımızı biliyorduk. Borcumuzu kapatmak ve daha büyük bir eve geçmek için plan yapmıştık. Ancak tapuyu verdikten sonra 800 bin lira eksik olduğunu anladık. Emlakçı İ.K. ve evi alan kişi arasında yapılan sözleşme, bizim bilgimiz dışında 1 milyon liraya yapılmış."

DOLANDIRICILIK ZİNCİRİ: 200 BİN LİRAYI DA BAŞKA YERDEN ÇALDILAR

Emlakçı İ.K., sadece Yurt ailesini değil, aynı zamanda evi satın alan S.K.’yi de dolandırdı. İ.K., evi alan kişiden de 200 bin lira alarak, iki tarafı da mağdur etti. Bu durum, çiftin hem paralarını kaybetmelerine hem de psikolojik olarak zor günler geçirmelerine yol açtı. Olayın ardından açılan davada emlakçı İ.K.'nın mal varlığı olmadığı için çift bir ödeme alamadı.

 

 

100-bin-lira-borctan-kurtulmak-icin-sattiklari-evden-800-bin-lira-dolandirildilar

100-bin-lira-borctan-kurtulmak-icin-sattiklari-evden-800-bin-lira-dolandirildilar

100-bin-lira-borctan-kurtulmak-icin-sattiklari-evden-800-bin-lira-dolandirildilar

İLGİLİ HABERLER