Karadeniz'de Dev Fırtına! Dalgalar 15 Metreye Ulaştı

Karadeniz'de beklenen şiddetli fırtına Amasra'da dalgaları 15 metreye kadar yükseltti. Kıyı halkı ve polis ekipleri, fırtınanın etkilerine karşı alarma geçti.

Karadeniz kıyılarında uzun süredir beklenen şiddetli fırtına nihayet etkisini göstermeye başladı. Rüzgar hızının saatte 60 kilometreye ulaştığı fırtına, Bartın’ın Amasra Limanı çevresinde adeta kasırga etkisi yaratıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar doğrultusunda saat 15.00 itibariyle bölge, fırtınanın en yoğun etkilerini yaşamaya başladı.

AMASRA'DA DEV DALGALAR 15 METREYE ULAŞTI

Fırtınanın etkisiyle, Bartın'ın Amasra açıklarında devasa dalgalar kıyıya vuruyor. Dalgaların yüksekliği zaman zaman 15 metreyi buldu. Özellikle Amasra Küçük Liman bölgesinde kayalara çarpan dalgalar, kıyıdaki yerleşim alanlarında yaşayan halkı tedirgin etti. Dev dalgalar adeta sahili döverken, bölgedeki turistlerin ve fotoğraf meraklılarının ilgisi de bir o kadar büyüktü.

POLİS EKİPLERİNDEN SIKI ÖNLEMLER

Yaşanan bu doğa olayı karşısında, polis ekipleri sahada geniş güvenlik önlemleri aldı. Küçük Liman çevresinde güvenlik şeritleri çekilirken, halkın güvenliği için kıyıdan uzak durmaları yönünde uyarılar yapıldı. Polis, dalgaların vurduğu tehlikeli alanlarda fotoğraf çekmek ya da denize taş atmak isteyenleri bölgeden uzaklaştırdı. Şiddetli fırtına nedeniyle kıyıdaki güvenlik önlemleri 7/24 sıkı bir şekilde devam edecek gibi görünüyor.

FIRTINA ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Meteoroloji uyarıları ise Karadeniz genelinde fırtınanın birkaç gün daha etkili olacağını gösteriyor. Bu nedenle, kıyılarda yaşayan vatandaşların dikkatli olması ve mümkün olduğunca sahile yaklaşmaması öneriliyor. Şiddetli fırtınanın devam edeceği düşünüldüğünde, bölgedeki liman çalışanları ve balıkçılar da işlerini durdurmuş durumda.Bu fırtına, hem doğanın gücünü bir kez daha gözler önüne seriyor hem de bölgedeki halkın güvenlik konusunda ne denli dikkatli olması gerektiğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER