Kocaeli'de Oto Yıkamada İşlenen Cinayetin Detayları Ortaya Çıkıyor

Kocaeli'de oto yıkama dükkanında işlenen cinayetin davasında şok ifadeler! Tanıklar ve sanık arasındaki gerilim artıyor, merakla beklenen karar duruşmaya kaldı.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde oto yıkama dükkanında iş yeri sahibini kalbinden bıçaklayarak öldüren sanığın yargılamasına devam ediliyor. Duruşmada tanık olarak dinlenen bir kişi, sanığın olay günü iş yerinden çıkmadan önce kasadaki bıçağı aldığını söyledi ve "1-2 saat sonra geri geldiğinde sol dirseğinde ve ayağında şişlik, pantolonunda ise kan lekesi vardı" dedi.

OLAYIN DETAYLARI VE SORUŞTURMA

7 Haziran 2023'te, Merkez Mahallesi Albay Burak Caddesi'ndeki oto yıkama dükkanında, iş yeri sahibi Abdurrahim Bozboğa (39), Muhammed Alperen U. (26) tarafından kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Polis ekipleri tarafından geniş çaplı soruşturma başlatıldı ve Muhammed Alperen U., Uğur S., Sedat Y., Ö.S. ve Y.E. isimli şahıslar gözaltına alındı. Uğur S., Sedat Y., Ö.S. ve Y.E. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Muhammed Alperen U. tutuklandı.

TANIK İFADELERİ VE SANIK SAVUNMASI

Davanın duruşması Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Tanık M.F.Y., "Muhammed Alperen U. ile Uğur S’yi tanırım. Olay günü Muhammed’in bara geldiğini ve kasadaki bıçağı aldığını gördüm. 1-2 saat sonra geri geldiğinde pantolonunda kan lekesi vardı" diye konuştu. Muhammed Alperen U. ise bu ifadeleri kabul etmedi ve tanığın tehdit edildiği için böyle konuştuğunu iddia etti.

MAHKEME KARARLARI VE GELECEK DURUŞMA

Mahkeme heyeti, dinlenmeyen tanıkların gelecek celsede dinlenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Önceki duruşmada Muhammed Alperen U., korkuyla hareket ettiğini ve öldürmek amacı taşımadığını ifade etmişti.

SANIK MUHAMMED ALPEREN U.'NUN İLK İFADESİ

Tutuklu sanık Muhammed Alperen U., bir önceki duruşmada verdiği ifadede, "Eğlence mekanı işletiyorum. Olay günü Abdurrahim mekana gelerek özür diledi. Gün boyu beraber oturduk. Daha sonra Abdurrahim beni arayıp konuşmak istediğini söyledi. Oto yıkama dükkanına gittiğimde beni darp etti. Korkuyla masadaki bıçağı bir kez salladım ve kaçtım. Öldürmek amacıyla hareket etmedim" şeklinde konuşmuştu.

İLGİLİ HABERLER