Kocaeli Merkezli Uyuşturucu Operasyonu: ‘Narkoçelik-11’ 13 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kocaeli merkezli “Narkoçelik-11” operasyonunda uluslararası bir uyuşturucu çetesi çökertilirken, Türkiye’de tek seferde ele geçirilen üçüncü en büyük miktar olan 608 kg kokain yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Narkoçelik-11” isimli büyük çaplı uyuşturucu operasyonu hakkında bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Operasyon, Kocaeli merkezli olmak üzere üç ilde gerçekleştirildi ve uluslararası bir suç örgütünü hedef aldı. Örgütün başında Lübnan ve Venezuela uyruklu Danı Talal Awad Abushanap’ın olduğu belirlendi.

Ele Geçirilen Uyuşturucu Miktarı Dikkat Çekti

Yapılan operasyonlarla, toplam 608 kilogram kokain ve 827 kilo 500 gram uyuşturucu çoğaltımında kullanılan ara kimyasal madde ele geçirildi. Bu, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından Türkiye’de tek seferde ele geçirilen üçüncü en büyük kokain miktarı olarak kayıtlara geçti. Operasyonlarda, aralarında örgüt liderinin de bulunduğu 4’ü yabancı uyruklu toplam 13 şüpheli yakalandı.

Suç Örgütünün Operasyon Ağı Ortaya Çıktı

Operasyon, Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı ve EGM Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi. Suç örgütünün, kimyevi maddeleri Tekirdağ’ın Saray ilçesindeki bir bağ evinde depoladığı, Antalya’nın Döşemealtı ilçesindeki bağ evlerinde ise kokaini gübre ile karıştırıp ayrıştırma ve çoğaltma işlemlerini yaptığı belirlendi. Suç örgütünün, çoğaltılan uyuşturucuyu piyasaya sürmek amacıyla harekete geçtiği tespit edildi.

Operasyonda Ele Geçirilen Malzemeler

Operasyonlarda 579 kilo 300 gram likit kokain, preslenmiş 7 kilo 790 gram kokain, gübreye emdirilmiş 20 kilo 500 gram kokain, 625 gram kokain maddesi, uyuşturucu madde çoğaltımında kullanılan 827 kilo 500 gram ara kimyasal maddeler, bir pres makinesi, kokain preslemesinde kullanılan 8 baskı kalıbı, bir hassas terazi, bir pompalı tüfek ve uyuşturucu ayrıştırma ile çoğaltımda kullanılan çeşitli aparatlar ele geçirildi.

İLGİLİ HABERLER