Kocaeli Merkezli Uluslararası Uyuşturucu Operasyonu… “Narkoçelik-11”

Kocaeli merkezli üç ilde düzenlenen “Narkoçelik-11” operasyonunda, uluslararası uyuşturucu çetesine büyük darbe vuruldu; 608 kg kokain ele geçirilirken 13 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Kocaeli, Antalya ve Tekirdağ’da düzenlenen “Narkoçelik-11” operasyonu, uluslararası bir uyuşturucu çetesine büyük bir darbe vurdu. Lübnan ve Venezuela uyruklu Danı Talal Awad Abushanap liderliğindeki bu çete, bölgede önemli bir uyuşturucu trafiği yürütüyordu. Operasyonda, Türkiye tarihinde bir seferde ele geçirilen üçüncü en büyük miktar olan 608 kilogram kokain yakalandı.

Eş Zamanlı Baskınlar ve Yakalananlar

Operasyon, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleşti. Antalya’daki iki bağ evi, İstanbul’daki iki ev ve çeşitli otel odaları dahil olmak üzere çok sayıda noktada eş zamanlı baskınlar yapıldı. Baskınlarda, 2 Kolombiyalı, 1 Venezuellalı, 1 Lübnanlı ve 9 Türk vatandaşı olmak üzere toplam 13 şüpheli gözaltına alındı.

Ele Geçirilenler ve Adli Sonuçlar

Operasyon sonucunda, 608,2 kilogram kokainin yanı sıra 827,5 kilogram uyuşturucu madde çoğaltımında kullanılan kimyasallar, bir uyuşturucu presleme makinesi, çeşitli uyuşturucu üretim araçları ve baskı kalıpları ele geçirildi. Bu malzemelerle ilgili detaylı incelemeler devam ediyor. İşlemlerin tamamlanmasının ardından, 10 şüpheli tutuklanırken, 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İLGİLİ HABERLER