Saçkıran Sinsi Belirtilerle Ortaya Çıkıyor

Saçkıran hastalığının mutlaka kontrol altına alınması ve tedavi edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, hastalığın hafif veya şiddetli olabileceğini açıkladı.

Vücudun özellikle baş bölümündeki saçları etkileyen ve saçkıran olarak adlandırılan bölgesel saç dökülmesi olarak da bilinen saçkıran hastalığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Dermatoloji Uzmanı Dr. Klara Bayramova, hastalığın bir deri hastalığı olarak bilindiğini ancak bağışıklık sisteminden kaynaklanan bir hastalık olduğunu açıkladı.

Saçkıran hastalığının sinsi ilerlediğini ve bazen çok geniş alanları etkilerken, bazen ise çok küçük bir alanda görüldüğünü belirten Bayramova, saçkıran hastalığının ortaya çıkış sürecinden sonra teşhis koymanın ancak doktor kontrolünde mümkün olduğunu, bunun çeşitli incelemeler sonucunda teşhis konulabilen ancak teşhis koyma süreci kolay bir hastalık olduğunu açıkladı.

Tedavi Edilmeli

Saçkıran hastalığının hafif olması durumunda tedavinin daha kolay olduğunu ancak şiddetli saçkıran vakalarında hastalığın şiddetine bağlı olarak tedavinin daha uzun sürebildiğini hatırlatan Dr. Bayramova, hastaların ne kadar erken doktora başvurursa o kadar hızlı ve başarılı sonuç alabileceklerini hatırlattı.

Bayramova, saçkıran hastalığının vücudun bazen farklı bölümlerinde görülebildiğine değinerek, vücudun kıl olan bölgelerinde de benzer dökülmelerin olabileceğini ancak farklı hastalıkların olabileceği uyarısında bulundu.

İLGİLİ HABERLER