Ömür Boyunca Etkili Tedavi Yöntemi: Bunları Alan Hastalanmıyor

Uzmanlar, vücutta hastalık yapıcı olan eksiklikler arasında vitamin eksikliklerinin önemine değiniyor.

Vücut için gerekli olan vitamin desteklerinin son derece önemli olduğunu belirten uzmanlar, başta çeşitli önemli vitaminler olmak üzere ihmal edilen ve alınmayan vitaminlerin gelecekte hastalık riskini büyük ölçüde artırdığı görüşünde. Hastalıklar ile savaşmak ve güçlü bağışıklık sistemi için D vitamininin en önemli vitaminlerden olduğunu gösteren araştırmalar, D vitamini alımının vücudun sinir sistemi ve bağışıklık sistemi için hayati vitamin olduğunu gösteriyor.

B12 vitamini ve diğer B1 ve B6 vitaminlerinin de özellikle yorgunluk, görme ve sindirim sağlığı açısından önemini gösteren araştırmalar, bu vitaminlerin mutlaka sürekli tüketilmesini ve gıdalardan alınan B vitaminlerinin yetersiz olmasının tespiti durumunda mutlaka doktor tarafından verilecek takviyelerin kullanılmasını önermekte.

A Vitamini Göz Sağlığını Etkiliyor

A vitamininin vücutta eksik olması durumunda cilt yüzeyinde ve cilt altında problemlerin meydana geldiğini belirten araştırmacılar, özellikle görme sorunları yaşayan hastaların A vitamini yönünden zengin besinlerle beslenmesini öneriyor.

A vitaminin gece görüşü ve net görüş için en önemli vitaminlerden bir tanesi olduğu belirtilirken, bu vitaminin fazla alınmasının ise karaciğer sağlığını olumsuz etkilediği bilmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER