Kış Aylarında Bu Vitamini Vücudunuzdan Eksik Etmeyin

Kış aylarında üst solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanmamak içinvitaminler önem taşıyor.

Vücudun sağlıklı olarak çalışmasında önemli yeri olan vitaminler hayati öneme sahip olmalarına rağmen çoğu insan bu durumun farkında değil. Vitamin eksikliğinin tehlikeli olabilecek sonuçları olduğunu belirten uzmanlar, eksikliğin dolaylı olarak ölüme kadar yol açabilecek sonuçları olduğu uyarısında bulunuyor.

Vitamin eksiklikleri durumunda vücudun iyileşmesinde gecikmeler ve çeşitli hastalıklara daha kolay yakalanma gibi durumların ortaya çıktığını belirten uzmanlar, bazı vitaminlerin daha önemli olduğunu belirtirken, bu vitaminler arasında en önemli vitaminin ise D vitamini olduğu görüşünde.

Mutlaka Kontrol Ettirilmeli

D vitaminin mutlaka kontrol ettirilmesi ve eksiklik varsa kış aylarında hastalıklara yakalanmamak ve hastalıkları daha çabuk atlatmak için tedavi olunması gerektiğini belirten uzmanlar, D vitaminin vücutta en önemli vitamin olduğunu ve genellikle yeterli güneş ışığı alınmadığı için ülkemizde eksikliğinin kış aylarında çok görüldüğü görüşünde.

Vitamin eksiklikleri nedeniyle çok sayıda insanın halsizlik ve yorgunluk yaşadığını gösteren araştırmalar, özellikle D vitamini eksikliğinin stres, yorgunluk ve halsizlik gibi birçok şikayete neden olduğunu göstermekte. D vitaminin eksikliği durumunda damlalar, tabletler ve iğne ile tedavi yöntemleri mevcut.

İLGİLİ HABERLER