Kalp Hastalığı Ve Kabız Olanlar Her Gün Tüketmeli

Kırmızı erik olarak bilinen ve mürdüm eriği olarak satışı yapılan eriğin kalp rahatsızlıklarına faydaları saymakla bitmiyor.

Kırmızı eriğin faydaları arasında birçok fayda bulunurken, bu faydalar arasında özellikle sindirim sistemi ve kalp hastalığı olanlar için bulunan faydalar uzmanları bile şaşırtıyor. Kırmızı eriğin K vitamini açısından zengin olduğunu belirten diyetisyenler, kırmızı erik tüketiminin herkes için faydalı olduğunu, günlük olarak 1-2 adet kırmızı erik tüketiminin K vitamini ihtiyacının karşılanmasında büyük yere sahip olduğunu belirtti.

Diyetisyenlere göre, kırmızı erik tüketimi sayesinde kalp damar rahatsızlıklarından korunmak mümkün. Kalp sağlığına içerdiği vitaminler bakımından faydaları bulunan eriğin kalp hastaları tarafından her gün tüketilmesinde doktorları tarafından sakınca görülmediği sürece mutlaka tüketilmesi öneriliyor.

Kabızlığa Şifa Oluyor

Mürdüm eriğinin sadece kalp sağlığı değil aynı zamanda sindirim sistemi sağlığı açısından da faydalı olduğunu belirten diyetisyenler, her gün tüketilecek olan 1 veya 2 mürdüm eriği sayesinde kabızlık sorununun ortadan kısa süre içerisinde yok olacağını belirtti.

Uzmanlar, kabız olan kişilerin lif içeriği ve potasyum bakımından zengin olan mürdüm eriğini her gün bol miktarda tüketmelerinde bir sakınca olmadığını ancak çok aşırı miktarda tüketimden kaçınmaları önerisinde bulundu.

İLGİLİ HABERLER