Göz Hastalıkları Uzmanı Bostancı Uyardı: Nedir Bu Göz Taşları?

Vücudun birçok organında farklı taş türleri oluşabiliyor. Gözlerimizde de göz taşları oluşması mümkün.

Vücudumuz dışarıdan alınan gıdalar ve çevresel etkenler nedeniyle zaman zaman taş oluşturabiliyor. Vücutta oluşan taşlar genellikle karın bölgesinde bulunan organlarda oluşurken, böbrek taşı, safra kesesi taşı gibi iç organlarda oluşan taşların dışında gözlerde de taş oluşması riski var.

Göz taşlarının genellikle bilinmediğini ve tespit edilmesinin doktor kontrolünde gerçekleştiğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Başak Bostancı, bu taşların göze zarar verme riskinin olduğunu ancak çoğu zaman bunların kolaylıkla tedavi edilerek ortadan kaldırılabildiğini açıkladı. Göz taşları nedeniyle göz kızarıklığı, gözlerde akma ve yaşarma, göz kaşıntısı gibi problemlerin oluşabileceğini belirten Bostancı, "Bunlar olduğunda muayene gerekiyor. Muayene sonucunda gözlerde bir taş tespit edilirse bunlar tedavi edilebiliyor" dedi.

İğne Yardımıyla Gözden Çıkarılıyor

Göz taşlarının çok küçük kristaller olduğunu ve bunların tespit edilmesi durumunda hemen tedavi edilebildiğini belirten Bostancı, "Bu taşları çıkarmak için çok küçük iğneler yardımıyla göz üzerinde işlemler yapılıyor ve kısa süren işlemin ardından bu göz taşları gözden uzaklaştırılarak anında rahatlama sağlanıyor" diye konuştu.

Bostanlı, göz kontrollerinin kaçırılmaması ve rutin kontroller arasına dahil edilmesi önerisinde bulundu.

İLGİLİ HABERLER