Dr. Ender Saraç Açıkladı: Unutkanlığı Neredeyse Anında Geçiriyor

Dr. Ender Saraç, dün ne yemek yediğini, bugün ilacını içip içmediğini unutanlar için özel unutkanlık önleyici reçeteyi paylaştı.

Son yıllarda unutkanlığın ciddi bir sorun haline geldiğini belirten Dr. Ender Saraç, unutkanlığın önüne geçmek ve hafızayı güçlendirmek içi yapılabilecekleri açıkladı. Unutkanlığın genç yaşlı demeden herkesi etkilediğini ve yaştan bağımsız olarak son yıllarda artışta olduğunu belirten Dr. Saraç, unutkanlık yaşayan kişilerin vücutlarında bazı eksiklikler olabileceğini ve bunların bir sonuç olarak unutkanlığa yol açabileceğini açıkladı.

Unutkanlığı engellemek ve mevcut unutkanlığın çözümü için her gün bol proteinli gıdalar tüketilmesini öneren Dr. Saraç, protein açısından zengin yiyecekler tüketmek dışında özellikle yiyeceklerin içerisinde bulunan B12 vitamini miktarının önemli olduğunu belirtti.

Peynir, Yumurta Ve Balık Tüketmek Anında Hafızayı Güçlendiriyor

Balık, peynir ve yumurtanın insan sağlığı için çok önemli olduğunu açıklayan Saraç, bu gıdaların her birinde omega 3 ve B12 vitamini açısından doğal desteklerin bulunduğunu, bu gıdaların sürekli olarak tüketilmesi durumunda vücudun B12 depolarının dolacağını ve azalma olmayacağını paylaştı.

Saraç, çay, kahve ve diğer kafeinli içeceklerin çok fazla tüketilmesinin de unutkanlığa katkıda bulunabileceğini ve kafein içeren içeceklerin mümkün olduğunca az tüketilmesinde fayda olduğunu belirtti.

İLGİLİ HABERLER