Bağışıklık Güçlendirici Sahte İlaçlara Dikkat

Kış ayları yaklaşırken bağışıklık güçlendirici ve gripten koruyucu adı altında satılan takviyeler konusunda uyarı geldi.

Kış aylarında kullanımında büyük artış yaşanan bağışıklık güçlendirici takviye olarak satılan ürünlerin birçoğu Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan ürünler olmuyor. Tarım Bakanlığı tarafından kontrol edilerek onaylanan takviyelerin piyasada çokça satıldığını belirten uzmanlar, bağışıklık sistemini güçlendirdiği iddia edilen bu ürünlerin gereksiz kullanımının büyük sağlık sorunlarına neden olabileceği uyarısında bulundu.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Galip Ekuklu, takviye edici gıda olarak satışı yapılan ürünlerin gereksiz alımının vücutta hastalık yapabileceğini, doktora danışmadan bu ürünlerin kullanılmasının tehlikeli sonuçlarının olabileceğini açıkladı.

Vitamin Eksikliği Yoksa Kullanılmamalı

Takviye edici gıdalar olarak satışı yapılan bu ürünlerin gereksiz vitamin alımına neden olabileceğini belirten Ebuklu, fazla vitamin alımının da zararları olabileceğine işaret ederek, mutlaka hekim kontrolünde ve Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçların eksiklik durumunda kullanılması gerektiğini açıkladı.

Ebuklu, bağışıklık sistemini iyi yönde etkileyen ürünler olduğunu, ancak sadece emin olunduğu zaman bu tür güçlendirici ürünlerin kullanılmasının faydalı olduğunu belirtti. Son dönemde gıda takviyesi olarak satılan ürünlerin sayısında büyük bir artış yaşanırken, bu ürünlerin fiyatı her geçen gün yükseliyor.

İLGİLİ HABERLER